Амінокислоти, які не можуть утворюватися в організмі людини, а надходять в організм разом з їжею, називаються:
Яка структура білка не руйнується при його денатурації?
Скільки пептидних зв' язків міститься в молекулі трипептиду?
Четвертинна структура білка - це:
Для проведення якісної ксантопротеїнової реакції на білки потрібно мати такий реактив:
Порядок сполучення залишків амінокислот у білковій молекулі показує структуру:
Укажіть з якими речовинами можуть взаємодіяти амінокислоти (три відповіді):
Під час взаємодії білків з розбавленим розчином купрум(ІІ) сульфату з'являється фіолетове забарвлення. Ця реакція має назву:
Амінокислоти в первинній структурі білків сполучені звязками:
Білки - біополімери, що складаються із:
До складу білків входять залишки:
Третинна структура білка - це:
Денатурація білка - це руйнування
Для проведення якісної ксантопротеїнової реакції на білки потрібно мати такий реактив:
Атоми яких елементів входять до складу амінокислот:
Аміноетанова кислота має формулу:
Вкажіть кількість амінокислот, що є мономерами білкових молекул:
Вкажіть загальну формулу амінокислот:
Денатурація білкових молекул відбувається під впливом
Яка структура білка зображена на малюнку?
Яка структура білка зображена на малюнку?
Яка структура білка зображена на малюнку?
Яка структура білка зображена на малюнку?
Завдяки якій властивості білків організм людини засвоює їжу, до складу якої вони входять?
Третинна структура білка - це:
На які властивості амінокислоти вказує карбоксильна група?
Амфотерність - це властивість сполуки утворювати солі при взаємодії:
Що є продуктами гідролізу білків?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома