Укажіть загальну формулу альдегідів
Укажіть суфікс, за допомогою якого утворюються назви спиртів:
Укажіть формулу метанолу:
Укажіть реагент для виявлення альдегідів:
Укажіть правильне закінчення твердження: "Гліцерол можна виявити за допомогою ..."
Укажіть речовини, які реагують з метановою кислотою:
Укажіть, до якого класу належить етаналь:
Укажіть фізичні властивості етанолу:
Укажіть види ізомерії, характерні для насичених карбонових кислот:
Укажіть сполуки, з якими реагує фенол:
Укажіть речовини, з якими може реагувати етаналь:
Укажіть продукти взаємодії етанолу з натрієм:
Укажіть речовини, з яких можливо добути кальцій етаноат:
Укажіть реагенти для добування естеру пропілетаноату:
Встановіть послідовність речовин за зменшенням кількості атомів Карбону у їхніх молекулах:
а) гліцерол; б) фенол; в) метаналь; г) етилетаноат; д) етанова кислота
Етаналь масою 10 г з масовою часткою домішок 12% частково окиснили амоніачним розчином аргентум (І) оксиду. Обчисліть масу утвореного продукту та зазначте його молярну масу.
Розчин етанової кислоти масою 200 г з масовою часткою кислоти 60% прореагував з магнієм.
Обчисліть об’єм водню (н.у.), що утворився в результаті реакції.
Складіть рівняння взаємодії етаналю з купрум (ІІ) гідроксидом. Укажіть загальну суму коефіцієнтів у рівнянні реакції.
Укажіть послідовність реагентів у схемі перетворень:
С2Н2 → С2Н6 → С2Н5Cl → С2Н5ОН → СН3СОН → СН3СООН
Укажіть зовнішній ефект якісної реакції для визначення гліцеролу:
Виберіть правильні твердження:
1. Молекули крохмалю мають розгалужену будову
2. Целюлоза гарно розчиняється в органічних розчинниках
3. Під час повного гідролізу целюлози утворюється β-глюкоза
До розчину сахарози додали декілька крапель сульфатної кислоти. Після цього в пробірку додали купрум (II) сульфат та натрій гідроксид і пробірку нагріли. Вкажіть зовнішній ефект в пробірці після всіх операцій.
Під час гідролізу сахарози утворюються:
Продуктами реакції гідролізу жирів є
1. алкен; 2. карбонова кислота; 3. алкан; 4. спирт; 5. альдегід
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома