Нітрогеновмісні органічні речовини.

Додано: 19 травня 2020
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 84 рази
10 запитань
Запитання 1

Знайдіть формулу вторинного аміну:

варіанти відповідей

C2H5-NH2

C2H5-NH-CH3

NH2-CH3

C6H5-NH2

Запитання 2

Знайдіть формулу 3-амінопропанової кислоти

варіанти відповідей

NH2-CH2-CH2-COOH

CH3-CH(NH2)-COOH

NH2-CH2-CH2-CH2-COOH

NO2-CH2-CH2-COOH

Запитання 3

Знайдіть формулу ароматичного аміну:

варіанти відповідей

СН3NH2

С6Н52

С6Н5NH2

С2Н5NH2

Запитання 4

Знайдіть речовину яка виявляє найслабші основні властивості:

варіанти відповідей

амоніак

метиламін

диметиламін

анілін

Запитання 5

Метиламін реагує з речовинами:

варіанти відповідей

H2O

NaOH

HCl

O2

Запитання 6

Для білків характерні якісні реакції з речовинами:

варіанти відповідей

HNO3

Cu(OH)2

Ag2O

Br2

Запитання 7

Знайдіть помилкове тверджнення що до амінів:

варіанти відповідей

група атомів NH2 – аміногрупа;

похідні амоніаку, в молекулах яких один чи декількох атомів Гідрогену заміщені на радикал;

органічні основи, що у водних розчинах змінюють забарвлення індикаторів;

аміни виявляють кислотні властивості.

Запитання 8

Знайдіть помилкове твердження щодо амінокислот:

варіанти відповідей

Із α- амінокислот утворюються білки.

Амінокислоти мають виключно молекулярну будову.

Амінокислоти – амфотерні сполуки.

Розчини амінооцтової кислоти змінює колір лакмусу на червоний.

Запитання 9

Знайдіть помилкове твердження що до білків:

варіанти відповідей

Осадження білків, руйнування його структури називають денатурацією.

Реакція взаємодії білків із розчином купрум(ІІ) гідроксиду в лужному середовищі називається ксантопротеїнова.

Первинна структура білка – це поліпептидний ланцюг а- амінокислотних залишків.

Білки є біологічним матеріалом для будування клітин.

Запитання 10

Визначити масу аніліну, який добули відновленням 246 г нітробензену воднем, якщо вихід продукту реакції становить 90 % від теоретично можливого?

Ведемо розрахунки за рівнянням.

С6Н5NO2 + 3H2 → С6Н5NH2 + 2H2

варіанти відповідей

167,4 г

186 г

93 г

83,7 г

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест