Організація системи якості на підприємствах харчової промисловості

Додано: 18 жовтня 2021
Предмет: Економіка, 10 клас
Тест виконано: 20 разів
12 запитань
Запитання 1

Стандартизація - це:

варіанти відповідей

діяльність, що полягає у встановленні і застосуванні правил (стандартів), з метою досягнення оптимального ступеня впорядкованості в певній сфері на користь і за участю всіх зацікавлених сторін

спільна діяльність спеціалістів різного профілю з відбору із великої кількості видів продукції (процесів, послуг) однакового призначення одного або декількох видів цієї продукції (процесів, послуг) з найкращими характеристиками

обидві відповіді правильні

Запитання 2

Об'єктами стандартизації можуть бути:

варіанти відповідей

рада стандартизації

тільки готові продукти

продукція, процеси та послугит та їхні складові, обладнання, системи, їх сумісність, правила, процедури, функції, методи та діяльність

Запитання 3

Стандарт - це

варіанти відповідей

нормативний документ, що встановлює для загального і багаторазового застосування правила, загальні принципи або характеристики, які стосуються діяльності чи її результатів, з метою досягнення оптимального ступеня впорядкованості у певній сфері, розроблений у встановленому порядку на основі консенсусу

загальне погодження, яке характеризується відсутністю суттєвих заперечень стосовно важливих питань у більшості зацікавлених сторін і яке є процесом, коли намагаються врахувати думки всіх сторін і дійти згоди з будь-яких суперечливих питань

обидві відповіді правильні

Запитання 4

Обов'язкова сертифікація проводиться:

варіанти відповідей

тільки для продукції підприємств харчової промисловості

у сфері, регульованій законодавством

для всієї продукції, що випускається на підприємствах України

Запитання 5

Система УкрСЕПРО - це

варіанти відповідей

добровільна організація

організація споживачів продукції

державна організація

Запитання 6

Право на проведення робіт із сертифікації продукції надається:

варіанти відповідей

виробничим лабораторіям підприємств

лабораторіям, аудиторам, що акредитовані у Системі УкрСЕПРО та занесені в Реєстр

органам, які незалежні від покупця

Запитання 7

Всі роботи із сертифікації продукції оплачуються:

варіанти відповідей

підприємством згідно з договором, що укладається з органом із сертифікації, із віднесенням витрат на собівартість продукції

підприємством згідно з договором, що укладається з органом із сертифікації, із віднесенням витрат на прибуток

за рахунок коштів УкрСЕПРО

Запитання 8

Основними цілями сертифікації є:

варіанти відповідей

захист людини і навколишнього середовища від потенційно небезпечної продукції

сприяння споживачам у компетентному виборі продукції і послуг

створення умов для діяльності господарських об'єктів (підприємств, організацій) на єдиному товарному ринку України або на міжнародних ринках

усі відповіді вірні

Запитання 9

Стандартизація поділяється залежно від масштабів роботи:

варіанти відповідей

міждержавну, регіональну, європейську

міжнародну, регіональну, національну

державну, галузеву, національну, регіональну

Запитання 10

Стандартизація якості продукції передбачає:

варіанти відповідей

установлення вимог до якості готової продукції, а також сировини, матеріа­лів, напівфабрикатів

визначення норм, вимог і методів у сфері проектування та виготовлення про­дукції для забезпечення належної якості

створення єдиних систем класифікації та кодування продукції

всі відповіді вірні

Запитання 11

Якість — це

варіанти відповідей

властивість виробу виконувати свої функції зі збереженням експлуатаційних показників у встановлених межах протягом відповідного часу

сукупність характеристик об'єкта, що свідчать про його здатності задовольняти визначені й гадані потреби.

властивість виробу тривалий час зберігати свою експлуатаційну придатність за тих інших умов експлуатації

кількісна характеристика міри придатності того чи іншого виду продукції для задоволення потреб споживачів

Запитання 12

Показники якості :

варіанти відповідей

загальні

одиничні

комплексні

всі варіанти вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест