17 липня о 18:00Вебінар: Відеоуроки: як створювати якісний контент для Ютубу

Підсумковий тест 9 клас за розділами 6-8 (ІІ семестр)

Додано: 25 травня
Предмет: Історія України, 9 клас
Тест виконано: 152 рази
24 запитання
Запитання 1

Який український регіон на початку XX ст. називали «українським П’ємонтом»?

варіанти відповідей

А)Східну Галичину

 Б)Наддніпрянщину

 В)Північну Буковину

 Г)Закарпаття 

Запитання 2

Що таке сепаратизм?

варіанти відповідей

А)напрямок у мистецтві першої чверті XX ст., представники якого зображували предметний світ у вигляді комбінацій правильних геометричних об’ємів: куба, кулі, циліндра, конуса.

Б)обмежена ділянка землі ( не мала ніякого правового та економічного права, повнісю залежна від іншої держави)

В)прагнення відокремлення від держави якої-небудь області або регіону.

 Г)масове вбиство людей

Запитання 3

Про причини якого соціально-економічного явища в західноукраїнських землях ідеться у фрагменті зі статті І. Франка?


«Галичина була "перелюднена", мала надто розвинений поділ селянської землі і дуже малі заробітки. Галичина - край браку засобів для існування - їжі, освіти, а також прав і свобод людини. Матеріальна скрута, немилосердний грабіж і зловживання владою поміщиками, тобто відсутність правової опіки, неспроможність себе захистити... Залишаючи свої оселі, речі, родичів, хай яку господарку, всі як один відповідають: "Нема чого тут триматися, не дочекаємось нічого доброго"».

варіанти відповідей

А)розвиток кооперативного руху

Б)трудова міграція

В)завершення промислового перевороту

Г)скасування кріпацтва

Запитання 4

Яка з цих галузей не була провідною в промисловості західноукраїнських земель були:

варіанти відповідей

А)нафтова

Б)озокеритна

Г)лісообробна

 В)металургійна

Г)соляна

Запитання 5

До чого привело малоземелля та низький соціальний рівень населення на західноукраїнських землях?

варіанти відповідей

А) кооперативний рух

 Б) аграрна реформа

В)монополізація

 Г)трудова еміграція

Запитання 6

Які назви організацій та напрямки їхньої діяльності правильно поєднанні:

варіанти відповідей

А)«Сокіл»

 заняття гімнастикою, протипожежною безпекою, туризмом

Б) «Січ»

 заняття сільським господарством, впровадження передових методів

 В)«Пласт»

виховання на морально - християнських засадах, почуття патріотизму

Запитання 7

 Коли в Австро-Угорській імперії було впроваджено загальне виборче право для чоловіків?

варіанти відповідей


А)1905

 Б)1907

В)1908

 Г)1910

Запитання 8

Встановити в хронологічній послідовності події:


А)створення товариства "Сокіл"

Б) австрійська влада здійснила реформу виборчої системи

В) утворено молодіжну організацію "Пласт"

Г)утворення партії "Руська рада"

варіанти відповідей

А)А В Г Б


Б) А Г Б В

В)А Б Г В

Г) А В Б Г

Запитання 9

Маніфест 17 жовтня 1905 р. проголосив:

варіанти відповідей

А)надання населенню громадянських свобод і створення Державної думи

Б) розпуск І Державної Думи

 В) початок столипінської аграрної реформи

Г) надзвичайний стан у Російській імперії 

Запитання 10

Яка подія стала приводом до революції 1905-1907 рр в Росії?

варіанти відповідей

А) повстання на броненосці «Потьомкін»

Б)загальноросійський політичний страйк

 В) розстріл мирної демонстрації. «Кривава неділя»

Г) поразка Росії у війні з Японією

Запитання 11

Які національно-спортивні, скаутські українські організації діяли на західноукраїнських землях на початку XX ст..?

варіанти відповідей

«Пласт», «Братство Тарасівців», "Дністер"

«Пласт», "Січ", «Хлопомани»

«Дністер», «Сокіл»,«Братство Тарасівців»

 «Сокіл», «Січ», «Пласт»

Запитання 12

Встановіть послідовність подій.


А. Вихід брошури М. Міхновського "Самостійна Україна"

Б. Маніфест Миколи ІІ

В.Реформа П. Столипіна

Г. Справа Бейліса

варіанти відповідей

А,Б,В, Г

 Г, Б,А,В

В,Г, А,Б

В,Б,Г, А

Запитання 13

 Упізнайте особу за описом.

Його брошура "Самостійна Україна" стала програмою Революційної української партії і перший період її діяльності. Був одним з організаторів створеної в 1901-1902 рр. української народної партії.

варіанти відповідей

Є. Чикаленко

М. Міхновський

М. Грушевський

 Ю. Бачинський

Запитання 14

Хто був обраний митрополитом Української греко-католицької церкви у 1901 р.?

варіанти відповідей

 Трильовський

Шептицький

Яхимович

Боберський

Запитання 15

В якому році і яка перша українська газета почала виходити на Наддніпрянщині?

варіанти відповідей

травень 1906 року, "Громадська думка"

березень 1908 року, "Рада"

лютий 1907 року, "Рідна справа"

листопад 1905 року, "Хлібороб"

Запитання 16

Першим Нобелівським лауреатом з України був

варіанти відповідей

Іван Пулюй

Іван Франко

Ілля Мечников

Михайло Грушевський

Запитання 17

Установіть відповідність між іменами діячів і сферами їх діяльності.

1) І. Мечников            А) Література

2) Д. Яворницький     Б) Музика

3) Б. Грінченко           В) Історична наука

4) М. Лисенко             Г) Образотворче мистецтво

                                    Д) Біологія, медицина

варіанти відповідей

1-А, 2-Б, 3-Г, 4-Д

1-Д, 2-В, 3-Б, 4-А

1-Д, 2-В, 3-А, 4-Б

1-Б, 2-А, 3-Г, 4-Д

Запитання 18

Першою політичною партією підросійської України була

варіанти відповідей

Українська демократична партія

 Українська радикальна партія

 Революційна українська партія

Русько-українська радикальна партія

Запитання 19

В якому році створено першу українську професійну трупу «Театр корифеїв»

варіанти відповідей

1882 р.

1876 р.

1863 р.

1861 р.

Запитання 20

Першим масовим виступом у збройних силах Російської імперії, першим випадком переходу військової частини на бік революції 1905р. було повстання...

варіанти відповідей

На крейсері Очаків на чолі з лейтенантом П. Шмідтом у Севастополі

Саперів київського гарнізону на чолі з підпоручиком Б. Жаданівським

Матросів на панцернику "Князь Потьомкін-Таврійський"

Такого виступу не було

Запитання 21

У якому варіанті всі слова стосуються «справи Бейліса»?

варіанти відповідей

 Андрій Ющинський, циркуляр Столипіна, «Просвіти»

Кривава неділя, Петро Шмідт, часопис «Гасло»

«Клуб російських націоналістів», Дмитро Донцов, сепаратизм

антисемітизм, чорносотенні організації, суд присяжних

Запитання 22

Що передбачав циркуляр Столипіна від 20 січня 1910 р.?

варіанти відповідей

 забороняв діяльність «Клубу російських націоналістів»

 легалізував діяльність українських культурно-освітніх організацій – «Просвіт»


впроваджував викладання української мови у школах

забороняв реєструвати будь-які товариства й видавництва «інородців»

Запитання 23

Укажіть письменників другої половини XIX ст.(три відповіді)  

варіанти відповідей

 І. Франко

П. Мирний

М. Леонтович

М. Пимоненко

Марко Вовчок

Запитання 24

 Одна відповідь. Які події описані в уривку:

«Коли в ІІІ залі відбувалося спокійне віче, польська молодь без причини почала будувати барикади перед залом ректорату, даючи тим самим почин до кровопролиття. Студент прав Адам Коцко, людина з соціалістичними переконаннями, впав понад всякий сумнів від кулі браунінга польського студента»?  

варіанти відповідей

Боротьба за введення загального виборчого права 

Відкриття кафедри історії України у Львівському університеті

Боротьба за створення українського університету

Відкриття кафедри української літератури у Львівському університеті

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест