Розділ освітньої робочої програми : Приготування страв з яєць.

Кухар 3 розяду.

Додано: 21 лютого 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 20 разів
21 запитання
Запитання 1

З чого складається куряче яйце?

варіанти відповідей

шкаралупа,білок, жовток;

шкаралупа;

жовток, білок;

Запитання 2

Які яйця краще засвоюються в організмі людини?

варіанти відповідей

смажені;

варені;

сирі;

Запитання 3

Столові яйця залежно від способу і терміну зберігання поділяють на:

варіанти відповідей

свіжі, холодильникові, вапнові;

свіжі, не свіжі;

холодильникові, свіжі;

Запитання 4

До свіжих належать яйця, які зберігалися при температурі:

варіанти відповідей

від 1 до 2 С не більше 30 діб;

від 3 до 5 С;

від 10 до 12 С;

Запитання 5

Найціннішою частиною яйця є:

варіанти відповідей

жовток;

білок;

шкаралупа;

Запитання 6

В яйці повітряна камера знаходиться в:

варіанти відповідей

в тупому кінці;

в гострому;

з боку яйця;

Запитання 7

На які категорії поділяють яйця?

варіанти відповідей

на 1 і 2 категорії;

на 3 і 4 категорії;

на 4 і 5категорії;

Запитання 8

Білок в яйці становить:

варіанти відповідей

12,7%;

32%;

56%;

Запитання 9

Яка маса яйця 1 категорії?

варіанти відповідей

не менше 54 г;

не менше 45 г;

не менше 35 г;

Запитання 10

Яка маса яйця 2 категорії?

варіанти відповідей

не менше 25 г;

не менше 35 г;

не менше 44 г;

Запитання 11

Перед використанням яйця обробляють:

варіанти відповідей

в одній ванні;

у двох ваннах;

у чотирьох ваннах;

Запитання 12

Рідкі яйця варять протягом:

варіанти відповідей

2,5 – 3 хв;

4,5 – 5 хв;

5 – 6 хв;

Запитання 13

Яєчний порошок перед використанням розводять:

варіанти відповідей

теплою водою;

гарячою водою;

холодною;

Запитання 14

Який жир краще використати для смаження яєчні?

варіанти відповідей

рослинний і вершковий;

комбінований;

харчовий;

Запитання 15

Яйця під час варіння кладуть в:

варіанти відповідей

в холодну воду;

в киплячу підсолену;

в теплу;

Запитання 16

При смаженні яєчню солять:

варіанти відповідей

по жовтку;

по білку;

по білку і жовтку;

Запитання 17

Яйця зберігають в холодильній шафі при температурі 2 С з 1 травня до 1 вересня протягом:

варіанти відповідей

протягом 5 днів;

протягом 9 днів;

протягом 12 днів;

Запитання 18

Що таке яєчний порошок?

варіанти відповідей

це суміш білків і жовтків;

це суміш жовтків;

це висушена суміш яйця;

Запитання 19

Омлет зберігають протягом:

варіанти відповідей

15 хв;

30 хв;

зовсім не зберігають;

Запитання 20

Для чого варять яйця в підсоленій воді?

варіанти відповідей

щоб не тріскалась шкаралупа;

щоб краще чистились;

щоб не витікав білок;

Запитання 21

Скільки потрібно взяти меланжу щоб замінити яйце масою 40г?

варіанти відповідей

40 г;

50 г;

65 г;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест