Укажіть зовнішній ефект реакції та реактив, який дає змогу виявити крохмаль у хлібі.
Укажіть продукт(продукти) реакції гідролізу целюлози за нагрівання та наявності розведеної кислоти.
Укажіть ознаки, які відрізняють полімерні молекули целюлози та крохмалю:
1. мономерна ланка; 2. якісний склад; 3. ступінь полімеризації; 4. відносна атомна маса; 5. відносна молекулярна маса.
Укажіть інші назви сахарози:
1. буряковий цукор; 2. виноградний цукор; 3. глікоген; 4. тростинний цукор;
5. клітковина.
Який реактив є якісним для виявлення між вуглеводами глюкозу?
Укажіть рівняння реакції фотосинтезу та суму коефіцієнтів
Обчисліть і вкажіть масу (г) глюкози, з якої під час спиртового бродіння утворився вуглекислий газ об`ємом 156,8 л (н.у.).
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома