Страви з відварного,тушкованого і запеченого м'яса

Додано: 17 січня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Які частини яловичини використовують для варіння

варіанти відповідей

Вирізка,товстий,тонкий край,верхня та внутрішня частина задньої ноги

лопатка,підлопаткова частина,пружок,бокова та зовнішня частина задньої ноги

Вирізка,товстий край, пружок, бокова та внутрішня частина задньої ноги

Запитання 2

2. Назвіть вагу м'яса для варіння.

варіанти відповідей

1кг

2 кг

5 кг

Запитання 3

3. Назвіть соуси з якими подають відварне м'ясо з свинини та яловичини ?

варіанти відповідей

 соус червоний основний, цибулевий і сметанний з хріном

соус білий, соус томатний

соус польський,майонез

Запитання 4

4. Підберіть гарніри для відварної яловичини.

варіанти відповідей

припущений рис, тушкована капуста, картопля "Фрі",крокети картопляні.

котлети картопляні,крокети.

відварна картопля, картопляне пюре, припущені овочі, моркву або зелений горошок у молочному соусі, розсипчасті каші,

Запитання 5

5.Причини пом'якшення м'яса під час смаження

варіанти відповідей

 Під дією високої температури колаген переходить у глютин,

 проходить набухання колагенових волокон

Білки міофібрил при нагріванні ущільнюються.

Запитання 6

м'ясні страви запікають при температурі:

варіанти відповідей

 200—220°С

 230—280°С

 280—300°С

Запитання 7

7. Визначте правильний спосіб приготування страви Макаронник з м'ясом

варіанти відповідей

Макарони варять у малій кількості води макаронів, охолоджують до 60°С, вводять сирі яйця і перемішують. Готують м’ясний фарш. На підготовлений лист кладуть рівним шаром половину макаронів, на них — шар м’ясного фаршу, а зверху — другу половину макаронів. Поверхню вирівнюють, збризкують маслом і запікають. Готову запіканку трохи охолоджують і нарізають на порції. При відпусканні запіканку кладуть на тарілку аб

Макарони варять у великій кількості води макаронів, охолоджують до 20°С, вводять сирі яйця і перемішують. Готують м’ясний фарш. На підготовлений лист кладуть рівним шаром половину макаронів, на них — шар м’ясного фаршу, а зверху — другу половину макаронів. Поверхню вирівнюють, збризкують мас лом і запікають. Готову запіканку трохи охолоджують і нарізають на порції. При відпусканні запіканку кладуть на тарілку аб

Макарони варять, охолоджують до 80°С, вводять сирі яйця і перемішують. Готують м’ясний фарш. На підготовлений лист кладуть рівним шаром половину макаронів, на них — шар м’ясного фаршу, а зверху — другу половину макаронів. Поверхню вирівнюють, змащують сметаною і запікають. Готову запіканку трохи охолоджують і нарізають на порції. При відпусканні запіканку кладуть на тарілку аб

Запитання 8

8. Підберіть м'ясні продукти для Солянки м’ясної збірної на сковороді

варіанти відповідей

Варені сосиски або сардельки, нирки і язик, м’ясо відварне

копчена ковбаса,відварна печінка,смажене м'ясо

смажені сосиски , нирки і язик, м’ясо запечене

Запитання 9

9. підберіть гарніри для тушкованого м'яса:

варіанти відповідей

макарони відварні, розсипчасті каші, картоплю відварну або смажену, комбінований гарнір.

тушкована капуста,картоля "Фрі",запіканка картопляна

розсипчасті каші, котлети моркв'яні, комбінований гарнір,

Запитання 10

10.Для збереження соковитості тушкованого м'яса,його зберігають ...

варіанти відповідей

у соусі

посипавши сіллю

у воді

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест