Збірка тестових онлайн завдань з «Технології приготування їжі». Приготування страв з овочів та грибів.

Приготування страв з овочів та грибів.


Додано: 24 квітня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 160 разів
12 запитань
Запитання 1

В залежності від теплової обробки овочеві гарячі страви бувають:

варіанти відповідей

а) відварні, смажені

б) тушковані, припущені

в) карамелізовані, бланшовані

Запитання 2

До картопляного пюре додають:

варіанти відповідей

а) масло вершкове

б) олію

в) молоко

г) бульйон

Запитання 3

В картопляне пюре додають молоко:

варіанти відповідей

а) холодне

б) кипляче

в) тепле

Запитання 4

Щоб зберегти вітамін С в овочах, їх краще варити:

варіанти відповідей

а) при закритій кришці

б) при відкритій кришці

Запитання 5

Овочі які мають зелений колір варять у:

варіанти відповідей

а) великій кількості води

б) з відкритою кришкою

в) в малій кількості води

Запитання 6

До складу комбінованого гарніру входять:

варіанти відповідей

а) один вид овочів

б) два

в) п’ять

Запитання 7

Зберігати обчищену картоплю у воді рекомендовано не більш:

варіанти відповідей

а) 2 години

б) 5 годин

в) 1 добу

Запитання 8

Готують страви і гарніри з овочів у:

варіанти відповідей

а) овочевому цеху

б) холодному цеху

в) у соусному відділенні гарячого цеху

Запитання 9

Для приготування картоплі фрі картоплю нарізають:

варіанти відповідей

а) соломкою

б) часточками

в) кубиками

Запитання 10

Картоплю нарізають соломкою для:

варіанти відповідей

а) картоплі пай

б) фрі

в) по-домашньому


Запитання 11

Страви з овочів відрізняються від гарнірів з овочів:

варіанти відповідей

а) виходом на порцію

б) технологією приготування

в) подачею

Запитання 12

Крохмаль, який є в овочах при нагріванні:

варіанти відповідей

а) карамелізується

б) клейстеризується

в) денатурується

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест