Технологія приготування холодних супів: окрошки овочевої, м’ясної, холодного борщу та ін. Відпуск, вимоги до якості.

Додано: 16 листопада 2023
Предмет: Технології, 11 клас
5 запитань
Запитання 1

1.Які продукти можуть бути основою для приготування холодних перших страв?


варіанти відповідей

А) молоко;


Б) сироватка;


В) фруктовий відвар;


Г) хлібний квас.


Запитання 2

2.Яку форму нарізування мають варене м’ясо та свіжі огірки, обчищені від шкірочки для приготування окрошки м’ясної?


варіанти відповідей

А) скибочки;


Б) брусочки;


В) дрібні кубики;


Г) коротка соломка.


Запитання 3

3. Які продукти не входять до складу борщу холодного селянського?


варіанти відповідей

А) чорнослив;


Б) квасоля;


В) свіжі огірки;


Г) солодкий перець.


Запитання 4

4. Які продукти входять до складу хлібного квасу, на якому готують холодні перші страви?


варіанти відповідей

А) пшеничні сухарі;


Б) житні сухарі;


В) дріжджі;


Г) сіль.


Запитання 5

5. Які з перелічених ознак якості належать окрошкам?


варіанти відповідей

А) сметана розтерта з вареним яєчним жовтком і гірчицею;


Б) рідка частина каламутна;


В) колір біло-рожевий;


Г) консистенція огірків – м’яка.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест