Технологія приготування супів

Додано: 15 квітня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 95 разів
12 запитань
Запитання 1

Співвідношення продукту до води для нормального за концентрацією бульйону

варіанти відповідей

1 : 4-5

1 : 1,25

1 : 0,5

1 : 3

Запитання 2

При варінні кісткового бульйону кістки заливають

варіанти відповідей

теплою водою

холодною водою

киплячою водою

Запитання 3

Рибні бульйони готують з

варіанти відповідей

плавців

голів

дрібної риби

всі відповіді правильні

Запитання 4

Якщо у звареному супі залишити лаврове листя, то суп буде

варіанти відповідей

з гіркуватим присмаком

смачним, ароматним

суп потемніє

Запитання 5

Як називаються супи, що заправляються овочевою пасеровкою:

варіанти відповідей

овочеві

заправні

молочні

Запитання 6

За скільки хвилин до закінчення приготування у супи закладають спеції

варіанти відповідей

10 хв

1-3 хв

5-7 зв

Запитання 7

В якому вигляді закладаються крупи в супи картопляні:

варіанти відповідей

розтертими

вареними

смаженими

сирими

Запитання 8

За характером рідкої основи супи поділяються на:

варіанти відповідей

4 категорії

7 категорій

2 категорії

9 категорій

Запитання 9

Температура подавання холодних супів має бути

варіанти відповідей

8 - 12 градусів Цельсія

18 - 20 градусів Цельсія

40 градусів Цельсія

не вище 6 градусів Цельсія

Запитання 10

Розтертий часник додають у перші страви наприкінці, після цього страву

варіанти відповідей

доводять до кипіння

не кип"ятять

кип"ятять 2 хвилини

Запитання 11

Супи-пюре бажано подавати

варіанти відповідей

у глибоких столових тарілках

у бульйонних чашках

в керамічних горщиках

в металевих мисках

Запитання 12

Грибний бульйон варять

варіанти відповідей

з сушених грибів різних розмірів

зі свіжих грибів

обидві відповіді правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест