Вкажіть, чи правильним є твердження: страва - це поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціоновані, оформлені і готові до споживання
Вкажіть, до якої групи хімічних речовин відноситься вода
Вкажіть від іонів яких речовин залежить твердість води
Вкажіть, в яку групу мінеральних речовин відноситься хлор
Вкажіть, які з перерахованих мінеральних речовин беруть участь в кровотворенні
Вкажіть, в яку з перерахованих груп вуглеводів відноситься інулін
Вкажіть назву вітаміну В1
Лактоза - це...
Вкажіть добову потребу людини у білках
Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D
Вкажіть, який з перерахованих вітамінів має назву токоферол
Вкажіть, які з перерахованих речовин відносять до алкалоїдів
Які з перерахованих речовин мають бактерницидні властивості?
Вкажіть, яку воду використовують для приготування страв
Вкажіть, який з перерахованих елементів бере участь в утворенні гемоглобіну
Вкажіть, в яких продуктах міститься найбільше води
За складом і властивостями білки поділяють на:
Які з перерахованих жирних кислот відносять до ненасичених
Вкажіть, в яких жирах переважають насичені жирні кислоти
Вкажіть, в яку групу вуглеводів відноситься галактоза
Вкажіть, яка з перерахованих речовин при варінні з цукром утворює драглі
Нестача вітаміну В1 в організмі людини призводить до захворювання
Який з перерахованих вітамінів бере участь у процесі згортання крові?
Який з перерахованих вуглеводів використовують у харчуванні хворих на цукровий діабет?
Напівфабрикати – це:
До методів консервації відносяться:
При якому методі консервування молочна кислота, яка утворюється, має консервуючу дію?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома