Технологія приготування їжі Тема 1

Додано: 1 жовтня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 140 разів
27 запитань
Запитання 1

Вкажіть, чи правильним є твердження: страва - це поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціоновані, оформлені і готові до споживання

варіанти відповідей

так

ні

частково

страва - це набір продуктів

Запитання 2

Вкажіть, до якої групи хімічних речовин відноситься вода

варіанти відповідей

органічні

неорганічні

вуглеводи

складні

Запитання 3

Вкажіть від іонів яких речовин залежить твердість води

варіанти відповідей

кальцію і магнію

кальцію і натрію

заліза і магнію

заліза і натрію

Запитання 4

Вкажіть, в яку групу мінеральних речовин відноситься хлор

варіанти відповідей

макроелементи

мікроелементи

ультрамікроелементи

органогенні елементи

Запитання 5

Вкажіть, які з перерахованих мінеральних речовин беруть участь в кровотворенні

варіанти відповідей

калій і кальцій

йод і фтор

 мідь і кобальт

сірка і хлор

Запитання 6

Вкажіть, в яку з перерахованих груп вуглеводів відноситься інулін

варіанти відповідей

 моносахариди

дисахариди

трисахариди

полісахариди

Запитання 7

Вкажіть назву вітаміну В1

варіанти відповідей

рибофлавін

тіамін

ретинол

піридоксин

Запитання 8

Лактоза - це...

варіанти відповідей

виноградний цукор

тваринний крохмаль

молочний цукор

буряковий цукор

Запитання 9

Вкажіть добову потребу людини у білках

варіанти відповідей

100 - 200 г

80 - 100 г

200 - 300 г

50 - 60 г

Запитання 10

Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D

варіанти відповідей

печінка тріски, яйця, молоко

овочі, зелень

хліб та хлібобулочні вироби

фрукти, ягоди

Запитання 11

Вкажіть, який з перерахованих вітамінів має назву токоферол

варіанти відповідей

вітамін D

вітамін К

вітамін А

вітамін Е

Запитання 12

Вкажіть, які з перерахованих речовин відносять до алкалоїдів

варіанти відповідей

хлорофіл, антоціани

ефірні олії, екстрактивні речовини

кофеїн чаю, теобромін какао

вітаміни

Запитання 13

Які з перерахованих речовин мають бактерницидні властивості?

варіанти відповідей

дубильні речовини

глікозиди

фітогнциди

вітаміни

Запитання 14

Вкажіть, яку воду використовують для приготування страв

варіанти відповідей

тверду

пониженої твердості

м'яку

мінеральну

Запитання 15

Вкажіть, який з перерахованих елементів бере участь в утворенні гемоглобіну

варіанти відповідей

залізо

калій

натрій

хлор

Запитання 16

Вкажіть, в яких продуктах міститься найбільше води

варіанти відповідей

риба, молоко

крупи, макаронні вироби

цукор, сіль

сухофрукти

Запитання 17

За складом і властивостями білки поділяють на:

варіанти відповідей

прості і складні

тваринні і рослинні

повноцінні і неповноцінні

Запитання 18

Які з перерахованих жирних кислот відносять до ненасичених

варіанти відповідей

олеїнова, ліноленова

стеаринова, капронова

каприлова

масляна

Запитання 19

Вкажіть, в яких жирах переважають насичені жирні кислоти

варіанти відповідей

свинячому жирі

риб'ячому жирі

баранячому, яловичому

маслиновій, соняшниковій оліях

Запитання 20

Вкажіть, в яку групу вуглеводів відноситься галактоза

варіанти відповідей

дисахариди

полісахариди

моносахариди

цукри

Запитання 21

Вкажіть, яка з перерахованих речовин при варінні з цукром утворює драглі

варіанти відповідей

 інулін

крохмаль

глюкоза

пектин

Запитання 22

Нестача вітаміну В1 в організмі людини призводить до захворювання

варіанти відповідей

нервової системи

ураження шкіри

травної системи

розвитку недокрів'я

Запитання 23

Який з перерахованих вітамінів бере участь у процесі згортання крові?

варіанти відповідей

вітамін Е

вітамін А

вітамін D

вітамін К

Запитання 24

Який з перерахованих вуглеводів використовують у харчуванні хворих на цукровий діабет?

варіанти відповідей

інулін

глікоген

мальтозу

глюкозу

Запитання 25

Напівфабрикати – це:


варіанти відповідей

сировина

кулінарний виріб

продукт, що пройшов обробку, але не доведений до кулінарної готовності


Запитання 26

До методів консервації відносяться:

варіанти відповідей

смаження

заморожування

коптіння

Запитання 27

При якому методі консервування молочна кислота, яка утворюється, має консервуючу дію?

варіанти відповідей

маринування

стерилізації

квашенні

пастеризації

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест