Відварні страви з м'яса.

Додано: 17 січня
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Для варіння використовують частини м'яса, які мають...

варіанти відповідей

Значну кількість сполучної тканини

Незначну кількість сполучної тканини

Велику кількість сполучної тканини

Запитання 2

Скільки для варіння потрібно води на 1 кг м'яса

варіанти відповідей

1-2л

1-1,5л

Запитання 3

Якщо варити м'ясо при бурхливому кипінні його смак...

варіанти відповідей

Погіршується

Стає ніжним

Стає жорстким

Запитання 4

Для поліпшення смаку і аромату вареного м'яса у бульйон додають...

варіанти відповідей

Моркву, цибулю, зелень

Біле коріння, моркву і ріпчасту цибулю, сіль, перець

Біле коріння, моркву і зелень

Запитання 5

Готовність м'яса визначають...

варіанти відповідей

Ножем

Виделкою

Кухарською голкою

Запитання 6

При проколюванні вареного м'яса виділяється...

варіанти відповідей

Безбарвний сік

Жовтувата рідина

Нічого не виділяється

Запитання 7

Тривалість варіння м'яса ...

варіанти відповідей

1,5-2,5 год

3 год

2 год

Запитання 8

Який соус подають до відварного м'яса...

варіанти відповідей

Червоний основний

Білий основний

Томатний

Запитання 9

М'ясо варене з цибулею та сметаною нарізають на ...

варіанти відповідей

Поперек волокон

По горизонталі

Вздовж волокон

Запитання 10

Страву баранину з пшоном заправляють...

варіанти відповідей

Майонезом

Соусом

Розтертим салом з цибулею і зеленню петрушки

Розтертим салом з часником

Запитання 11

Перед варінням сосисок з них знімають штучну оболонку...

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 12

Зберігають варені м'ясні продукти у невеликій кількості бульйону в посуді з закритою кришкою

варіанти відповідей

2 год

3 год

1 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест