18 травня о 18:00Вебінар: Інтерактивний урок математики: алгоритми та приклади створення дидактичних матеріалів

Карбонові кислоти. Жири. .

Додано: 24 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 52 рази
12 запитань
Запитання 1

Формулу С17Н33СООН має речовина, яка називається:

варіанти відповідей

Пальмітинова кислота

Стеаринова кислота

Оцтова кислота

Олеїнова кислота

Запитання 2

Вища насичена карбонова кислота

варіанти відповідей

 C17H31COOH

 C15H31COOH

  C17H33COOH

 C17H29COOH

Запитання 3

Твердий жир - це сполука, утворена

варіанти відповідей

  гліцеролом і вищими ненасиченими карбоновими кислотами

 залишками метанолу і метанової кислоти

  гліцеролом і вищими насиченими карбоновими кислотами

  двохатомним спиртом і карбоновою кислотою

Запитання 4

Загальна кількість атомів Гідрогену в молекулі стеаринової кислоти

варіанти відповідей

34

35

36

37

Запитання 5

Як називають речовини, молекули яких складаються із залишків молекул багатоатомного спирту гліцеролу та вищіх карбонових кислот?


варіанти відповідей

карбонові кислоти

мила

жири

вуглеводні

Запитання 6

До якого класу сполук належать жири?


варіанти відповідей

спирти

кислоти

естери

вуглеводні

Запитання 7

Укажіть умови необхідні для утворення жирів


варіанти відповідей

гліцерол; нижчі карбонові кислоти

етанол; вищі карбонові кислоти

вуглеводні; етанол

гліцерол; вищі карбонові кислоти

Запитання 8

Органічна сполука: Багатоатомний спирт гліцерол + вищі карбонові кислоти

варіанти відповідей

жир

спирт

альдегід

карбонова кислоти

Запитання 9

Вибрати правильні відповіді

варіанти відповідей

Стеаринова, пальмінтинова кислоти - це насичені вищі карбонові кислоти

олеїнова, лінолева кислоти - ненасичені вищі карбонові кислоти

мило - ненасичена карбонова кислота

Оцтова кислота це традиційна назва етанової кислоти

Запитання 10

Вперше мило синтезував

варіанти відповідей

П'єр Бертло

Михайло Ломоносов

Луі Пастер

Микола Бекетов

Запитання 11

Маргарин -це

варіанти відповідей

штучна речовина, добута із тваринних жирів

штучна речовина, добута шляхом гідрування рослинних жирів

штучна речовина, добута омиленням жирів

штучна речовина, добута із гліцеролу і вищих жирних карбонових кислот

Запитання 12

Тверде мило - з хімічної точки зору

варіанти відповідей

сіль вищої жирної карбонової кислоти і Калію

сіль вищої жирної карбонової кислоти і Натрію

сіль вищої жирної карбонової кислоти і Кальцію

вища жирна карбонова кислота

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест