Похідні гліцерину і вищих карбонових кислот
За походженням жири поділяють на:
Жири добре розчинні у:
Омилення жирів - процес утворення:
Уперше синтез жиру здійснив
Температура плавлення жирів
Тверді жири
Зазначте назву спирту, з якого утворюються жири.
Яка з кислот не входить до складу жирів?
Вкажіть правильне твердження: "До складу рідких жирів входять залишки...":
Оберіть твердження, яке характеризує властивості жирів
Гідроліз жиру у присутності лугу називають:
Вкажіть функціональну групу карбонових кислот
Вкажіть формулу етанової кислоти
Як називається 9%-й розчин етанової кислоти?
Перетворення рідких жирів на тверді відбувається під час реакції
В чому полягає біологічне значення жирів?Виберіть правильні відповіді.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома