Практична 9 клас "Визначення органічних речовин в продуктах харчування"

12 запитань
Запитання 1

Яким реактивом можна визначити крохмаль а продуктах харчування?

варіанти відповідей

Йод

Глюкоза

Хлор

Бром

Запитання 2

Рис містить у своєму складі

варіанти відповідей

Нітрату кислоту

Купрум гідроксид

Анілін

Крохмаль

Запитання 3

Не містять крохмаль такі речовини

варіанти відповідей

Сметана

Борошно

Рис

Масло

Запитання 4

Глюкоза у продуктах харчування можна визначити за допомогою речовин

варіанти відповідей

Нітратна кислота

Купрум сульфат

Натрій гідроксид

Натрій сульфат

Запитання 5

При нагріванні глюкози з купрум гідроксидом спостерігається утворення

варіанти відповідей

Зелений осад

Синій осад

Синій розчин

Оранжевий колір

Запитання 6

Утворення яскраво синього розчину глюкози з купрум гідроксидом доводить факт, що глюкоза містить

варіанти відповідей

1 гідроксильну групу

5 гідроксильних груп

Жодної гідроксильної групи

Сульфат-аніон

Запитання 7

Глюкоза міститься у

варіанти відповідей

Виноградний сік

Молоко

Сир

Мінеральна вода

Запитання 8

Кислотність середовища визначають за допомогою

варіанти відповідей

Сульфатної кислоти

Лакмусу

Глюкози

Крохмалю

Запитання 9

pH розчину яблучного соку

варіанти відповідей

7

Більше ніж 9

Менше ніж 7

8

Запитання 10

Купрум гідроксид це реактив для визначення

варіанти відповідей

Глюкози

Крохмалю

Кислотності

Натрій гідроксиду

Запитання 11

Для реакції "Срібного дзеркала" використовують:

варіанти відповідей

аргентум нітрат та хлоридну кислоту

аргентум нітрат та розчин амоніаку

аргентум нітрат та натрій гідроксид

аргентум нітрат та купрум сульфат

Запитання 12

Щоб виявити цукрозамінники в продуктах харчування треба використати

варіанти відповідей

купрум сульфат

йод

натрій гідроксид

крохмаль

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест