Жири

Додано: 19 січня 2021
Предмет: Хімія, 10 клас
Копія з тесту: Жири
Тест виконано: 204 рази
11 запитань
Запитання 1

 Вкажіть правильне визначення терміну «жири»

варіанти відповідей

естери вищих карбонових кислот і етанолу

етери вищих карбонових кислот і гліцерину

естери вищих карбонових кислот і гліцеролу

похідні спиртів

Запитання 2

У природі зустрічаються жири

варіанти відповідей

рослинного і тваринного походження

тільки тваринного походження

тільки рослинного походження

штучного походження

Запитання 3

До складу твердих жирів входять залишки

варіанти відповідей

насичених вищих карбонових кислот

альдегідів

ненасичених вищих карбонових кислот

неорганічних кислот

Запитання 4

Продуктом гідрування триолеїну є

варіанти відповідей

гліцерин

тристеарин

олеїнова кислота

стеаринова кислота

Запитання 5

Яка хімічна формула речовини Х у схемі: жир + NaOH → мило + Х

варіанти відповідей

С2Н4О2

С2Н5ОН

С3Н8О3

С6Н5ОН

Запитання 6

Укажіть речовини, що утворюються внаслідок гідролізу естерів

варіанти відповідей

спирти і карбонові кислоти

альдегіди і алкени

карбонові кислоти і алкіни

етери і спирти

Запитання 7

Хто з перерахованих вчених вперше синтезував жир

варіанти відповідей

Бутлеров

Бертло

Шеелє

Шеврель

Запитання 8

Маргарин-це жир

варіанти відповідей

рослинний

тваринний

переробний

штучний

Запитання 9

Хто з вказаних вчених вперше виявив жири

варіанти відповідей

Бертло

Шеврель

Бутлеров

Шеелє

Запитання 10

Фізичні властивості жирів:

варіанти відповідей

нерозчинні у воді, легкоплавкі

легші за воду, тугоплавкі

розчинні в органічних розчинниках, отруйні

Запитання 11

Продукти з високим вмістом жиру ( від 20 до 80 грамів на 100 г продукту)

варіанти відповідей

маргарин

шоколад

сало

халва

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест