Жири

Додано: 3 лютого 2021
Предмет: Хімія, 10 клас
Копія з тесту: Жири
Тест виконано: 45 разів
20 запитань
Запитання 1

Вкажіть спирт, який отримують гідролізом жирів:



варіанти відповідей

гліцерол

етанол

пропан-1-ол

пропан-2-ол

Запитання 2

В основі виробництва маргарину лежить процес:


варіанти відповідей

гідролізу жирів

гідратації жирів

гідрування жирів

дегідрування жирів

Запитання 3

Вкажіть сполуку яка утвориться у результаті взаємодії карбонової кислоти та спирту:

варіанти відповідей

альдегіди

естери

жир


гліцерол і вода.


Запитання 4

В організмі під дією ферментів відбувається розщеплення молекул жирів на гліцерол і карбонові кислоти. Процес має назву:


варіанти відповідей

гідроліз жирів

дегідрування жирів

гідрування жирів

омилення жирів

Запитання 5

Залишки яких речовин входять до складу твердих жирів

варіанти відповідей

гліцерину

етанолу

пальмітинової кислоти

стеаринової кислоти

Запитання 6

Оберіть фізичні властивості жирів

варіанти відповідей

легші за воду

леткі

не розчиняються у воді

не розчиняються в органічних розчинниках

Запитання 7

Дефіцит жирів в організмі людини призводить до:

варіанти відповідей

зниження засвоєння вітамінів А, Е, Д

порушення водного обміну

збільшення втомлюваності та зниження працездатності,підвищення рівня захворюваності,негативного впливу на печінку,серцево-судинну систему

Запитання 8

Жири виконують такі функції:

варіанти відповідей

транспортну, імунозахисну, моторну, опорну, рецепторну

енергетичну, пластичну, транспортну, харчову, регуляторну, термоізоляційну, амортизаційну, резервну, структурну

регуляторну,біорегуляторну,транспортну,імуннозахисну,інформаційну

Запитання 9

Надлишок жирів в організмі людини призводить до:

варіанти відповідей

зниження засвоєння вітамінів А,Е,Д

порушення жирового та холестеринного обміну

збільшення втомлюваності та зниження працездатності,підвищення рівня захворюваності,негативного впливу на печінку,серцево-судинну систему

Запитання 10

В якому продукті тваринного походження міститься найбільше жирів?

варіанти відповідей

Масло вершкове

Свинина м'ясна

Молоко

Вершки

Запитання 11

Оберіть тваринні жири

варіанти відповідей

масло вершкове

соняшникова олія

сало

какао-масло

риб'ячий жир

оливкова олія

Запитання 12

Оберіть рослинні жири

варіанти відповідей

масло вершкове

соняшникова олія

сало

какао-масло

риб'ячий жир

оливкова олія

Запитання 13

За походженням жири бувають

варіанти відповідей

Рослинні

Штучні

Тваринні

Вершки

Запитання 14

За агрегатним станом жири поділяються на:


варіанти відповідей

рідкі

нерозчинні

тверді

жовті

Запитання 15

Серед тваринних жирів переважають:

варіанти відповідей

рідкі

нерозчинні

тверді

жовті

Запитання 16

Серед рослинних жирів переважають:

варіанти відповідей

рідкі

нерозчинні

тверді

жовті

Запитання 17

Оберіть продукти з низьким або незначним вмістом жирів

варіанти відповідей

сало

молоко

кефір

вершки

крупи

ковбаси

Запитання 18

Оберіть продукти з дуже високим або високим вмістом жирів

варіанти відповідей

сало

молоко

кефір

вершки

крупи

ковбаси

Запитання 19

Серед рослинних жирів твердим є:

варіанти відповідей

вершкове масло

масло какао

риб'ячий жир

олія

Запитання 20

Серед тваринних жирів рідким є:

варіанти відповідей

вершкове масло

масло какао

риб'ячий жир

олія

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест