Загальна формула жирів:
Формула пропілетаноату
До складу твердого (риб’ячого) жиру входять
Укажіть продукт реакції гідролізу жирів
Реакція жирів в результаті якої під дією лугів утворюються солі високомолекулярних кислот і гліцерол
С17Н35СООН – стеаринова кислота
Цей процес широко використовується в харчовій промисловості для одержання маргарину, кулінарного жиру, легкого масла
Відсотковий вміст жирів в цьому продукті найвищий
Жири в спирті
Продуктом гідрування триолеїну є
Серед перелічених варіантів виберіть ознаку, яка буде спільною для всіх жирів
Виберіть назву твердого рослинного жиру
Проаналізуйте твердження
І. Всі тваринні жири (крім риб'ячого) є рідкими.
ІІ. До складу рослинних жирів входять залишки ненасичених карбонових кислот.
Жири утворюються в результаті реакції
Натрієві солі вищих карбонових кислот є основною складовою частиною
Маргарин у своєму складі містить
Під час гідрування рідких жирів, отримуємо харчовий продукт -
Оберіть жир, який можна піддати процесу "гідрування"
Укажіть формулу естеру
Твердий жир - це естер гліцеролу та
Під час гідролізу пропілформіату утворюється
Для перетворення рідкого жиру у твердий використовують
Позначте загальну формулу естерів
Жири, як і естери, вступають у реакцію
Для виробництва мила використовують реакцію
Укажіть назву речовини, що піддається гідролізу
Укажіть, яка реакція лежить в основі перетворення олій у тверді жири
Естери утворюютьсяпід час взаємодії
Укажіть назву рідкого жиру
Укажіть назву речовин, під час гідролізу яких в організмі утворюється гліцерин
Гліцерол і стеаринову кислоту добувають за реакцією
Вкажіть назву карбонової кислоти, яка входить до складу твердого жиру:
Оберіть тваринні жири
Оберіть фізичні властивості жирів
Позначте формулу рідкого мила
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома