Жири. Білки. Вуглеводи

Додано: 14 березня 2020
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 92 рази
12 запитань
Запитання 1

Жири - це естери утворені:

варіанти відповідей

гліцеролом та нижчими карбоновими кислотами

гліцеролом та вищими карбоновими кислотами

етанолом та вищими карбоновими кислотами

етиленгліколем та вищими карбоновими кислотами

Запитання 2

Оберіть фізичні властивості, характерні для жирів:

варіанти відповідей

не розчинні у воді

розчинні у воді

важчі за воду

легші за воду

Запитання 3

Жир утворений в результаті реакції естерифікації між гліцеролом та пальмітиновою кислотою:

варіанти відповідей

твердий

рідкий

трипальмітин

триолеїн

тристеарин

Запитання 4

Перетворити рідкий жир на твердий можна у результаті реакції:

варіанти відповідей

гідратації

лужного гідролізу

кислотного гідролізу

гідрування

Запитання 5

Натрій стеарат - це

варіанти відповідей

тверде мило, C15H31COONa

рідке мило, C17H35COONa

тверде мило, C17H35COONa

рідке мило, C15H31COONa

Запитання 6

До полісахаридів відносять:

варіанти відповідей

глюкоза

целюлоза

крохмаль

сахароза

фруктоза

Запитання 7

Глюкоза - це:

варіанти відповідей

C6H12O6

C12H22O11

кетоноспирт

альдегідоспирт

моносахарид

Запитання 8

Спільною хімічною властивістю дисахаридів і полісахаридів є:

варіанти відповідей

гідроліз

спиртове бродіння

гідрування

гідратація

Запитання 9

У схемі реакції розставте коефіцієнти: С6Н12О6 = С2Н5ОН + СО2

У відповіді зазначте суму коефіцієнтів та назву описаного процесу:

варіанти відповідей

4; спиртове бродіння

5; спиртове бродіння

5; молочно-кисле бродіння

4; молочно-кисле бродіння

Запитання 10

Якісною реакцією на крохмаль є взаємодія з:

варіанти відповідей

бриліантовим зеленим

йодом

купрум(ІІ) оксидом

амоніачним розчином аргентум(І) оксидом

Запитання 11

Оберіть якісні реакції на білки:

варіанти відповідей

ксантопротеїнова

біуретова

знебарвлення бромної води

знебарвлення розчину калій перманганату

гідроліз

Запитання 12

Білки утворюються із амінокислотних залишків, зв'язаних

варіанти відповідей

амідними -NH- зв'язками

карбонільними СO- зв'язками

пептидними СO-NH зв'язками

пептидними COO-NH2 зв'язками

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест