Зазначте клас органічних сполук, до якого належать жири.
Як називається процес змішування жирів з водою при нагріванні і взаємодії лугом?
Виберіть формулу пальмітинової кислоти:
Позначте сполуку, яка становить основу рідкого мила:
Мило – це солі вищих карбонових кислот з ..... або Калієм.
Вкажіть рядок з назвами кислот, які утворюють жири
Укажіть групу вуглеводів, до яких відноситься глюкоза.
Сахароза має молекулярну формулу:
Укажіть назву вуглеводу, що є твердою волокнистою речовиною :
Під час розчинення крохмалю у гарячій воді утворюється:
За допомогою якого реактиву можна визначити глюкозу?
Яке забарвлення дає крохмаль з розчином йоду ?
Яка з поданих речовин найсолодша?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома