Жири і вуглеводи

Додано: 26 березня 2021
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 22 рази
20 запитань
Запитання 1

Вкажіть до якого класу органічних сполук належать жири:

варіанти відповідей

Карбонові кислоти

Багатоатомні спирти

Вуглеводні

Естери

Запитання 2

Вкажіть правильне твердження:" До складу рідких жирів входять залишки...":

варіанти відповідей

Ненасичених карбонових кислот

Насичених карбонових кислот

Ненасичених вуглеводнів

Спиртів

Запитання 3

Реакції гідролізу характерні для таких речовин:

варіанти відповідей

крохмалю

глюкози

тристеарату

етилетаноату

етаналю

целюлози

Запитання 4

Вкажіть правильне твердження:" Жир- це естер, утворений..."

варіанти відповідей

Етиловим спиртом і стеариновою кислотою

Вищими карбоновими кислотами і гліцерином

Двохатомним спиртом і карбоновою кислотою

Гліцерином і етановою кислотою

Запитання 5

Вкажіть правильне твердження:" Омилення жиру - це реакція...":

варіанти відповідей

Гідрування

Дегідрування

Кислотного гідролізу

Лужного гідролізу

Запитання 6

Моносахаридом є:


варіанти відповідей

лактоза 

рибоза 

целюлоза 

сахароза


Запитання 7

Целюлоза - це природний ...

варіанти відповідей

олігосахарид   

полісахарид   

моносахарид  

дисахарид

Запитання 8

які вуглеводи є моносахаридами?

варіанти відповідей

сахароза

глюкоза

лактоза

фруктоза

целюлоза

Запитання 9

Якісною реакцією на крохмаль є:

А) реакція " срібного дзеркала";

Б) гідроліз за участю ферментів або під час нагрівання із сильним неорганічними кислотами;

В) гідроліз, взаємодія із розчином йоду.

варіанти відповідей

А

Б

Б, В

В

Запитання 10

Оберіть фізичні властивості глюкози:

варіанти відповідей

Не розчинна у воді

Солодка на смак

Біла кристалічна речовина

Добре розчинна у воді

Отруйна

Має неприємний запах

Запитання 11

За хімічною природою глюкоза - це 

варіанти відповідей

альдегід

кетон 

спирт

альдегідоспирт

Запитання 12

Якісна реакція на глюкозу це

варіанти відповідей

взаємодія з амоніачним розчином аргентум (І) оксиду

окиснення глюкози

реакція спиртового бродіння

реакція молочнокислого бродіння

Запитання 13

Сахарози найбільше в таких продуктах

варіанти відповідей

Виноград

Цукрова тростина

Рис

Кукурудза

Цукровий буряк

Запитання 14

Для приготування 200 г 10% розчину глюкози потрібно взяти :

варіанти відповідей

180 г води і 20 г глюкози 

20 г води і 180 г глюкози

190 г води і 10 г глюкози 

160 г води і 40 г глюкози

Запитання 15

Укажіть суму індексів в молекулі сахарози?

варіанти відповідей

34

45

14

12

Запитання 16

Що спостерігаємо під час якісної хімічної реакції на альдегідну групу глюкози?

варіанти відповідей
Запитання 17

Ізомером глюкози є:

варіанти відповідей

целюлоза

сахароза

фруктоза

гліцерин

крохмаль

Запитання 18

Який об’єм карбон (ІV) оксиду (л) утвориться внаслідок спиртового бродіння глюкози масою 36 г?  

варіанти відповідей

2,24

3,36

4,48

5,6

6,72

8,96

Запитання 19

Декстрини – це:  

варіанти відповідей

продукти повного гідролізу крохмалю

продукти часткового гідролізу крохмалю

суміш глюкози і фруктози

сахароза

Запитання 20

Яка формула виноградного цукру ?

варіанти відповідей

C₆H1₁₂O₆

C₆H₁₀O₅

C₅H₂OH

C₁₂H₂₂O₁₁

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест