Тести до теми "Література 2-ї половини 20-го ст.(Е. Хемінгуей. Г. Гарсіа Маркес)"

Про матеріал

Тестові завдання допоможуть учням повторити тему та систематизувати свої знання. Тести містять матеріал, за допомогою якого можна узагальнити вивчений протягом навчального року матеріал.

Перегляд файлу

Література 2-ї половини 20-го ст. Е Хемінгуей. Г. Гарсіа Маркес

Тести

1-й варіант

1.Творцями «магічної реальності» є письменники:

А) Ф. Кафка;

Б) Т. манн;

В) М. Булгаков;

Г) Г. Гарсіа Маркес.

2.За жанром «Старий і море» Е. Хемінгуея:

А) роман;

Б) повість;

В) новела.

3.Яким є фінал оповідання «Стариган  з крилами»:

А) несподіваним;

Б) оптимістичним;

В) реальним.

4.Фабула оповідання «Стариган  з крилами» стилізована під:

А) притчу;

Б) казку;

В) біблійне ситуацію.

5.Завдяки чому перемагає рибу старий Сантьяго:

А) завдяки великій фізичній силі;

Б) завдяки терпінню та сильній волі;

В) завдяки щасливому випадку.

6.Хто з письменників порівнював свій стиль з айсбергом:

А) Хемінгуей;

Б) Гарсіа Маркес;

В) М. Булгаков;

Г) Б. Брехт.

7. Що являє собою сюжет повісті «Старий і море»:

А) спогади старого рибалки про океан;

Б)розповідь про старого рибалку та його двобій з рибою;

В) мрії старого рибалку про вдалу риболовлю.

8.Що підкреслюється у портреті Сантьяго:

А) його старість;

Б) його зв'язок з морем;

В) його зовнішню непривабливість.

9.Продовжіть речення: «Людину можна знищити…»:

А) якщо вона слабка;

Б) якщо вона не бореться4

В) а здолати не можна.

10. Як звали хлопчика з повісті «Старий і море»:

А) Мануель;

Б) Манолін

В) Мігель.

11. За що батьки прокляли доньку, що перетворена на павука:

А) за те, що грубо з ними розмовляла;

Б) за непорядність;

В) за те, що втекла на танці.

12. Чому янгол хворий та старий:

А) тому що таке саме хворе людське суспільство;

Б) тому що давно живе на світі;

В) тому що захворів на шляху до світу людей.

 

Відповіді:

  1. А, г
  2. Б
  3. А
  4. В
  5. Б
  6. А
  7. Б
  8. Б
  9. В
  10. Б
  11. В
  12. А

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. кобилівська яна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
22 січня 2018
Переглядів
9419
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку