Тестові завдання з теми
«Обробка м'яса, м'ясних продуктів, сільськогосподарської птиці»
Виберіть правильну відповідь
1. При обвалювання свинини отримують:
а) корейку, крайку, грудинку, окіст;
б) лопатку, грудинку, корейку, окіст, шию;
в) лопатку, грудинку, пашину, вирізку, шию;
г) шию, грудинку, корейку, окіст
2. Для смаження використовують такі частини яловичини:
а) лопаткова, пашина;
б) товстий край, вирізка;
в) бічна, зовнішні частини задньої частини;
г) крайка, грудинка, шия
3. Крупношматкові напівфабрикати з яловичини:
а) ростбіф, ромштекс, яловичина духова;
б) тушковане м'ясо, шпиговане, ростбіф;
в) грудинка фарширована, ростбіф, м'ясо шпиговане;
г) вирізка, антрекот, м'ясо тушковане
4. Порційні напівфабрикати зі свинини:
а) біфштекс, лангет, котлети натуральні;
б) шніцель, антрекот, котлета відбивна;
в) ескалоп, шніцель, котлета натуральна;
г) ескалоп, антрекот, лангет, шніцель
5. Тефтели мають форму:
а) приплюснуто-округлу;
б) овально-приплющену;
в) кульки;
г) форма батона
6. Визначте форму нарізки м'яса для бефстроганов:
а) кубики 30-40г;
б) брусочки довгою 30-40 мм, масою 5-7г;
в) шматочки м'якоті прямокутної форми масою 10-15 г;
г) кубики 20-30 г
7. Основне призначення прийому маринування м'яса: 2
а) підвищення соковитості, поліпшення смакових і ароматичних якостей;
б) розм'якшення сполучної тканини, поліпшення смаку, аромату;
в) запобігання втрати вологи;
г) надання золотистої скоринки при тепловій обробці.
8. Напівфабрикати з натурально січеної маси:
а) шніцель, біфштекс, фрикадельки;
б) тільне, рулет, биточки;
в) фрикадельки, люля-кебаб, рулет;
г) тефтелі, рулет, шніцель.
9. Для приготування котлет пожарських використовується:
а) кнельна маса з птиці;
б) котлетна маса з птиці;
в) натурально-рубана маса з м'яса;
г) котлетна маса з м'яса.
10. При розрубі передньої чверті яловичини отримують наступні
відруби ...
11. Шашлик, піджарка, гуляш, рагу - це напівфабрикати з …
12. Дрібношматкові напівфабрикати з яловичини - це ... 4
13.З вирізки яловичини нарізають порційні напівфабрикати ...
Тема: «Обробка м'яса, м'ясних продуктів, сільськогосподарської птиці»
Правильна відповідь
1. б.
2. б.
3. в.
4 в.
5. в.
6. б.
7. б.
8. а.
9. б;
10. шия, лопатка, спинно-грудна частина.
11.дрібношматкові зі свинини.
12. бефстроганов, шашлик, піджарка, азу, гуляш.
13. біфштекс, філе, лангет.