Тести з теми: "Приготування м'ясних горячих страв"

Про матеріал
Тестові завдання для перевірки рівня засвоєння здобувачами освіти матеріалу з теми: "Приготування м'ясних горячих страв"
Перегляд файлу

 

 

Тестове завдання для повторення вивченого матеріалу.

 

1. Ростбіф готують, використовуючи частину туші :

 1. Тонкий край.

 2. Грудинку.

 3. Корейку.

4. Вирізку.

 

2.Вихід м’яса відварного на 1 порцію: 

1. 100г,75г.

2. 125г 50г.

3. 85г

4. 35г

 

3. Котлети натуральні з телятини готують:

1. Тільки смаженими

 2. Смаженими і паровими

 3. Тушкованими і смаженими

 

 4. Температура жаріння м'яса основним способом :

1. 250ºС.

2. 140-160ºС.

 3. 180-200ºС.

 4. 200-270ºС .

 

 5. М’ясо розм'якшується при тепловій обробці, оскільки колаген переходить в глютин.

 1. Так

 2. Ні 

 

6. Антрекот нарізують з:

 1. Тонкого і Товстого країв.

 2. Бічній частині.

3. Окости або Корейки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. М'ясо смажене великим шматком при відпустці нарізують:

1. Навкіс.

2. Під прямим кутом.

 3. Упоперек волокон.

 4. Не має значення.

 

8. Для "Грудинки фаршированої" в якості фаршу використовують:

 1. Овочевий фарш.

 2. Котлетне м'ясо.

3. Каші розсипчасті гречана або рисова.

4. Гриби смажені.

 

 

9. Скільки ступенів прожарювання має  «Ростбіф»:

 1. 3

2. 4

 3. 5
 

10. Для появи рум'яної кірочки, м'ясо під час жаріння:

 1. Збризкують олію.

 2. Збризкують водою.

 3. Поливають м'ясним соком.

 4. Роблять надріз.

 

 

 

docx
Додано
11 травня 2020
Переглядів
512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку