Тести з теми: "Приготування соусів"

Про матеріал
Тестові завдання для перевірки рівня засвоення навчального матеріалу здобувачами освіти з теми: Соуси"
Перегляд файлу

Тестові завдання

Тема: Соуси.

1. Яка температура подавання гарячих соусів?

а)50-55°С;

б)60-80°С;

в) 65-70°С.

2. Соуси середньої густоти використовують:

а)для запікання страв;

6)для поливання страв;

в) для тушкування страв.

3. Які з перерахованих соусів готують на основі соусу основного червоного:

а)соус паровий;

б)соус цибулевий з гірчицею;

в) соус томатний.

4. Що кладуть в грибний соус для покращення смаку:

а)сметану;

б)масло вершкове;

в) вершки.

5. Який жир використовують для приготування молочного соусу?

а)рослинну олію;

б)масло вершкове;

в) тваринний жир.

6. Який соус готують без борошна?

а)молочний;

б)польський;

в) грибний.

7. Соус сухарний подають:

а)страв з м'яса;

б)страв з овочів;

в)страв з риби.

8. Заправку для салату готують з такої сировини:

а)вода кип'ячена, сіль, оцет;

б)олія рослинна, сіль, перець, цукор;

в) олія, сіль, цукор, оцет, перець.

9. Маринад овочевий використовують:

а)для приготування м'ясних страв;

б)для приготування овочевих страв;

в) для приготування рибних страв.

10. Чим ароматизують солодкі страви?

а)ваніліном;

б)цедрою лимону;

в) корицею.

 

docx
Додано
18 січня 2021
Переглядів
610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку