Тестові завдання
Тема: Соуси.
1. Яка температура подавання гарячих соусів?
а)50-55°С;
б)60-80°С;
в) 65-70°С.
2. Соуси середньої густоти використовують:
а)для запікання страв;
6)для поливання страв;
в) для тушкування страв.
3. Які з перерахованих соусів готують на основі соусу основного червоного:
а)соус паровий;
б)соус цибулевий з гірчицею;
в) соус томатний.
4. Що кладуть в грибний соус для покращення смаку:
а)сметану;
б)масло вершкове;
в) вершки.
5. Який жир використовують для приготування молочного соусу?
а)рослинну олію;
б)масло вершкове;
в) тваринний жир.
6. Який соус готують без борошна?
а)молочний;
б)польський;
в) грибний.
7. Соус сухарний подають:
а)страв з м'яса;
б)страв з овочів;
в)страв з риби.
8. Заправку для салату готують з такої сировини:
а)вода кип'ячена, сіль, оцет;
б)олія рослинна, сіль, перець, цукор;
в) олія, сіль, цукор, оцет, перець.
9. Маринад овочевий використовують:
а)для приготування м'ясних страв;
б)для приготування овочевих страв;
в) для приготування рибних страв.
10. Чим ароматизують солодкі страви?
а)ваніліном;
б)цедрою лимону;
в) корицею.