Тести з теми: Приготування страв та гарнирів з круп"

Про матеріал
Тестові завдання для перевірки рівня засвоєння навчального матеріалу з теми: "Приготування страв та гарнирів з круп"
Перегляд файлу

Тести

Виберіть правильну відповідь:

  1.               Чому при варінні молочних каш крупу заздалегідь варять у воді, а потім додають молоко, сіль, цукор і варять до готовності:

а) Затрудняється процес розварювання круп в молоці

б) Молоко швидко пригорає

в) Міняє колір

2. Чому при варінні молочних каш манну крупу засипають тонкою цівкою, безперервно помішуючи:

а) Щоб молоко не пригоріло

б) Щоб не утворилися грудки

в) Щоб молоко не змінило колір

 

  1.  Чому пшоняна каша гірчить:

а) Каша підгоріла

б) Погано промили

в) Кашу пересолили

 

  1. Чому манна каша виходить грудками

а) Заварили велику кількість крупи

б) Засипаючи крупу, погано розмішали

в) Додали багато цукру

 

5. Яка крупа варитися довше за усіх :

а) Манна

б) Рисова

в) Перлова

 

 

 

6. Яка крупа перед варінням не промивається:

а) Манна

б) Рисова

в) Пшоно

7. Яка крупа перед варінням підсмажується:

а) Манна

б) Гречана

в) Пшоно

 

8. Чому рисова каша розсипчаста виходить в'язкою:

а) Переварили

б) Порушили норму закладки крупи і рідини

в) Засипали в холодну воду

 

9. Кислий і затхлий присмак каші :

а) Використали неякісну

б) Використали неякісну воду

в) Використали брудний посуд

 

10. Як краще використати кашу гречану, якщо вона має зерна, що погано відділяються один від одного, які частково розварені :

а) На гарнір

б) З молоком

в) Для запіканок

 

 

 

docx
Додано
20 лютого
Переглядів
94
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку