Тестові питання з теми "Приготування холодних закусок, салатів з м'яса та риби".

Про матеріал
Тестові питання з теми "Приготування холодних страв, салатів з м'яса та риби".Матеріал до уроків виробничого навчання за професією "Кухар".
Перегляд файлу

 

ТЕСТОВІ ПИТАННЯ

 з теми;

« ПРИГОТУВАННЯ ХОЛОДНИХ ЗАКУСОК, САЛАТІВ З М’ЯСА ТА РИБИ».

 

 

Питання

 

Варіанти відповідей:

Відповіді

 

 

 

 

1. Салати класифікують, як:

a.

Холодні страви

+

 

b.

Гарячі страви

 

 

c.

Страви з овочів

 

 

d.

Страви з м'яса

 

 

2. У якому цеху готують салати:

a.

Гарячому цеху

 

 

b.

Овочевому цеху

 

 

c.

Борошняному цеху

 

 

d.

Холодному цеху

+

 

3. Варені продукти для салатів зберігають:

a.

0хв.

+

 

 

 

 

 

b.

15хв.

 

 

 

 

 

 

c.

20хв.

 

 

 

 

 

 

d.

45хв.

 

 

4.  Для  приготування  салатів  з  варених

a.

О.В., М.В Р.В.

 

+

продуктів використовують обробні дошки з

b.

О.С., М.В, Р.С.

 

 

маркуванням:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c.

Р.С, О.С., М.,С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d.

Р.В., О.В. М.Г.

 

 

 

5.

Салати відпускають масою:

 

a.

50, 100, 150, 200

 

+

 

 

 

 

 

 

 

b.

150,200,250

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c.

75, 50,100,125

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d.

25, 50, 75, 100.

 

 

 

6.

Салати подають при температурі:

a.

15-20̊С

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b.

10-12̊С

 

+

 

 

 

 

 

 

 

c.

2-4̊С

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d.

20-25̊С

 

 

 

7.

Для

салату

м'ясного

продукти

a.

Кубиком

 

 

 

нарізають:

 

 

 

 

b.

Соломкою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c.

Скибочками

 

           +

 

 

 

 

 

 

 

d.

Брусочками

 

 

 

8.

Креветки

перед

використанням

a.

На повітрі

 

+

 

розморожують:

 

 

 

b.

У воді

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c.

У підсоленій воді

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d.

Не розморожують

 

 

 

9.

Для салату рибного зелений салат:

a. Нарізають соломкою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b. Нарізають шашками

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c. Кладуть цілим

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d. Рвуть руками

 

+

 

10. Інгредієнти

для

салату

з

креветками

a.

Соломкою

 

 

 

нарізають:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b.

Скибочками

 

+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c.

Кубиком

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d.

Часничками

 

 

 

11. Салат

м'ясний

відрізняється від

a. Нарізкою продуктів

 

 

 

столичного :

 

 

 

 

b. Видом м'яса

 

+

 

 

 

 

 

 

 

c. Заправкою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d. Температурою подачі

 

 

12. Салати заправляють :

 

 

a. За 15 хв. до реалізації

 

 

 

 

 

 

 

 

b. За 30 хв. до реалізації

 

 

 

 

 

 

 

 

c.  За 5 хв. до реалізації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d. Безпосередньо

перед

+

 

 

 

 

 

 

 

 

реалізацією.

 

 

 

doc
Додав(-ла)
Лецюк Любов
Додано
20 травня 2020
Переглядів
1135
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку