ТЕСТОВІ ПИТАННЯ
з теми;
« ПРИГОТУВАННЯ ХОЛОДНИХ ЗАКУСОК, САЛАТІВ З М’ЯСА ТА РИБИ».
Питання |
|
Варіанти відповідей: |
Відповіді |
|
|
|
|
1. Салати класифікують, як: |
a. |
Холодні страви |
+ |
|
b. |
Гарячі страви |
|
|
c. |
Страви з овочів |
|
|
d. |
Страви з м'яса |
|
2. У якому цеху готують салати: |
a. |
Гарячому цеху |
|
|
b. |
Овочевому цеху |
|
|
c. |
Борошняному цеху |
|
|
d. |
Холодному цеху |
+ |
3. Варені продукти для салатів зберігають: |
a. |
0хв. |
+ |
|
|
|
|
|
b. |
15хв. |
|
|
|
|
|
|
c. |
20хв. |
|
|
|
|
|
|
d. |
45хв. |
|
4. Для приготування салатів з варених |
a. |
О.В., М.В Р.В. |
|
+ |
||||||
продуктів використовують обробні дошки з |
b. |
О.С., М.В, Р.С. |
|
|
||||||
маркуванням: |
|
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
c. |
Р.С, О.С., М.,С. |
|
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
d. |
Р.В., О.В. М.Г. |
|
|
5. |
Салати відпускають масою: |
|
a. |
50, 100, 150, 200 |
|
+ |
||||
|
|
|
|
|
|
|
b. |
150,200,250 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
c. |
75, 50,100,125 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
d. |
25, 50, 75, 100. |
|
|
6. |
Салати подають при температурі: |
a. |
15-20̊С |
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
|
b. |
10-12̊С |
|
+ |
|
|
|
|
|
|
|
c. |
2-4̊С |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
d. |
20-25̊С |
|
|
7. |
Для |
салату |
м'ясного |
продукти |
a. |
Кубиком |
|
|
||
|
нарізають: |
|
|
|
|
b. |
Соломкою |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
c. |
Скибочками |
|
+ |
|
|
|
|
|
|
|
d. |
Брусочками |
|
|
8. |
Креветки |
перед |
використанням |
a. |
На повітрі |
|
+ |
|||
|
розморожують: |
|
|
|
b. |
У воді |
|
|
||
|
|
|
|
|
|
|
c. |
У підсоленій воді |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
d. |
Не розморожують |
|
|
9. |
Для салату рибного зелений салат: |
a. Нарізають соломкою |
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
|
b. Нарізають шашками |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
c. Кладуть цілим |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
d. Рвуть руками |
|
+ |
10. Інгредієнти |
для |
салату |
з |
креветками |
a. |
Соломкою |
|
|
||
|
нарізають: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
b. |
Скибочками |
|
+ |
||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
c. |
Кубиком |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
d. |
Часничками |
|
|
11. Салат |
м'ясний |
відрізняється від |
a. Нарізкою продуктів |
|
|
||||
|
столичного : |
|
|
|
|
b. Видом м'яса |
|
+ |
|
|
|
|
|
|
|
|
c. Заправкою |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
d. Температурою подачі |
|
12. Салати заправляють : |
|
|
a. За 15 хв. до реалізації |
|
||||||
|
|
|
|
|
|
|
b. За 30 хв. до реалізації |
|
||
|
|
|
|
|
|
|
c. За 5 хв. до реалізації |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
d. Безпосередньо |
перед |
+ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
реалізацією. |
|
|