Тестові завдання для самоконтролю та визначення рівня знань учнів на уроках виробничого навчання з теми: "Приготування тіста на млинчики та вафельного тіста"

Про матеріал

Перевірочні тести для самоконтролю та визначення рівня знань учнів на уроках виробничого навчання з теми: "Приготування тіста на млинчики та вафельного тіста" для учнів професії "Кондитер".

Перегляд файлу

Тестові завдання

 Тема. Технологія приготування тіста на млинчики та вафельного тіста.

 

  1. Основні продукти для тіста на млинчики:
  1. борошно, цукор, яйця, молоко
  2. борошно, цукор, сода питна, яйця, молоко
  3. борошно, цукор, дріжджі, молоко, яйця
  1. Для млинцевого тіста використовують борошно:
  1. із незначним вмістом клейковини
  2. вміст клейковини не має значення
  3. зі значним вмістом клейковини
  1.  Для млинцевого тіста використовують розпушувачі:

а)  біологічні

         б)  механічні

         в)  хімічні

  1. Співвідношення рідини і борошна для млинцевого тіста складає:

     а)  1 : 2,5

     б)  1 : 1

     в)  1 : 4

  1. Товщина випечених млинців має бути:

      а)  1,2 – 2 мм

           б)  3 – 4 мм

      в)  4 – 5 мм

  1. Пиріг з млинчиків випікають при температурі:
  1. 180 - 190℃
  2. 220 - 230℃
  3. 190 - 200℃
  1. Вміст клейковини для приготування вафельного тіста становить:
  1. 30%
  2. 26%
  3. 22%

8. Вологість вафельного тіста становить:

  1. 45%
  2. 50%
  3. 65%
  1. Вафельні листи деформовані, назвіть причину:
  1. надто густе тісто
  2. випечені листи охолоджували стосиками
  3. вафельниця не зачищена

10. Тісто вафельне густе, затянуте, назвіть причину:

  1. надто рідке тісто 
  2. тісто з пониженою вологістю
  3. низька температура випікання:
  1.  Яке вафельне тісто використовують для вафель із начинкою:
  1. цукрове
  2. солоне
  3. просте
  1.  Час випікання вафельного напівфабрикату становить:
  1. 2 – 3 хв
  2. 5 – 7 хв
  3. – 8 хв

13.Випечений млинцевий напівфабрикат сухий і ламкий, назвіть причину:

  1. тісто випікали тривалий час при високій температурі
  2. тісто випікали тривалий час при низькій температурі
  3. тісто густе, наливали товстим шаром
  1. Випечений млинцевий напівфабрикат підгорілий з великими пухирями, назвіть причину:
  1. випікали тісто при високій температурі
  2. випікали тісто на нерівній поверхні
  3. тісто повільно або недостатньо збивали

 

Відповіді на тест з теми: «Технологія приготування тіста на млинчики та вафельного тіста».

  1.   а
  2.    а
  3.   а
  4.   б
  5.   а
  6.   в
  7.   б
  8.   б
  9.   в
  10. а
  11. б
  12. а
  13.  б
  14.  а

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бритвак Валентина Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
8 квітня 2020
Переглядів
3134
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку