Тестові завдання
Тема. Технологія приготування тіста на млинчики та вафельного тіста.
-
Основні продукти для тіста на млинчики:
-
борошно, цукор, яйця, молоко
-
борошно, цукор, сода питна, яйця, молоко
-
борошно, цукор, дріжджі, молоко, яйця
-
Для млинцевого тіста використовують борошно:
-
із незначним вмістом клейковини
-
вміст клейковини не має значення
-
зі значним вмістом клейковини
-
Для млинцевого тіста використовують розпушувачі:
а) біологічні
б) механічні
в) хімічні
-
Співвідношення рідини і борошна для млинцевого тіста складає:
а) 1 : 2,5
б) 1 : 1
в) 1 : 4
-
Товщина випечених млинців має бути:
а) 1,2 – 2 мм
б) 3 – 4 мм
в) 4 – 5 мм
-
Пиріг з млинчиків випікають при температурі:
-
180 - 190℃
-
220 - 230℃
-
190 - 200℃
-
Вміст клейковини для приготування вафельного тіста становить:
-
30%
-
26%
-
22%
8. Вологість вафельного тіста становить:
-
45%
-
50%
-
65%
-
Вафельні листи деформовані, назвіть причину:
-
надто густе тісто
-
випечені листи охолоджували стосиками
-
вафельниця не зачищена
10. Тісто вафельне густе, затянуте, назвіть причину:
-
надто рідке тісто
-
тісто з пониженою вологістю
-
низька температура випікання:
-
Яке вафельне тісто використовують для вафель із начинкою:
-
цукрове
-
солоне
-
просте
-
Час випікання вафельного напівфабрикату становить:
-
2 – 3 хв
-
5 – 7 хв
-
– 8 хв
13.Випечений млинцевий напівфабрикат сухий і ламкий, назвіть причину:
-
тісто випікали тривалий час при високій температурі
-
тісто випікали тривалий час при низькій температурі
-
тісто густе, наливали товстим шаром
-
Випечений млинцевий напівфабрикат підгорілий з великими пухирями, назвіть причину:
-
випікали тісто при високій температурі
-
випікали тісто на нерівній поверхні
-
тісто повільно або недостатньо збивали
Відповіді на тест з теми: «Технологія приготування тіста на млинчики та вафельного тіста».
-
а
-
а
-
а
-
б
-
а
-
в
-
б
-
б
-
в
-
а
-
б
-
а
-
б
-
а