Тестові завдання з технологіі 11 клас. Підсумкове оцінювання

Про матеріал
Рекомендовано учителям технологіі. Можно використовувати для учнів,які навчаються за сімейною формою навчання.
Перегляд файлу

                                                       Контрольна робота з технології для 11-класу (річна)

п/п

Зміст завдання

Максимальна

кількість балів

Відповідь

  1.  

Найбільшої економії тканини можна досягнути під час здійснення технологічної операції:

  1. зшивання;
  2. розкроювання;
  3. оздоблювання;
  4. знімання мірок.

0,5

2

  1.              

Який жир використовують для фритюру?

  1. коров’яче масло;
  2. маргарин;
  3. рослинна олія рафінована;
  4. рослинна олія нерафінована.

0,5

3

  1.              

Основними вимогами щодо виконання шва хрестик є такі:

  1. верхні стібки повинні перекривати нижні в одному напрямі;
  2. стібки виконувати на нитках основи або піткання;
  3. під час вшивання тканину постійно повертати зліва направо;
  4. кожен наступний стібок виконувати поверх попереднього.

0,5

1

  1.              

Набір і кількість їжі для людини на добу, це

  1. культура харчування;
  2. раціон;
  3. дієта;
  4. раціональне харчування.

0,5

2

  1.              

Щільність в’язання по вертикалі, це:

  1. кількість петель в одному сантиметрі в’язаного полотна;
  2. кількість рядів в одному сантиметрі в’язаного полотна;
  3. довжина в’язаного полотна у см;
  4. ширина в’язаного полотна у см.

0,5

2

  1.              

Нитка накинута на гачок після того, як на ньому вже є петля – це

  1. ланцюжок;
  2. накид;
  3. петля повороту або підйому;
  4. ведуча петля.

0,5

2

  1.              

Круглий виріз горловини обробляють

  1. підкрійною обшивкою або косою смужкою;
  2. тільки підкрійною обшивкою;
  3. тільки косою обшивкою;
  4. смужкою тканини, викроєною по нитці основи.

0,5

1

  1.              

Готуючи виріб до другої примірки

  1. зшивають плечові, бічні шви; виготовляють комір, пояс; вметують рукав у пройму;
  2. уточнюють розміщення лінії талії, розміщення застібки;
  3. уточнюють контур коміра, виріз горловини;
  4. звертають увагу на довжину і глибину виточок.

0,5

1

  1.              

З яких стадій складається процес волого-теплової обробки?

  1. відпарювання деталей;
  2. надання певної форми деталі і її закріплення;
  3. надання необхідної форми деталям під тиском;
  4. закріплення отриманої форми, видалення вологи теплом і тиском.

0,5

4

  1.          

Які види машинних швів належать до крайових швів?

  1. обкантовувальні, у підгин, обшивні;
  2. обшивні, запошивні, рельєфні;
  3. обкантовувальні, у підгин, у замок;
  4. обшивні подвійні, зшивні.

0,5

1

  1.          

На тканині якого переплетення виконують шви поверхнево-нашивної рахункової групи (лічильні)?

  1. полотняного;
  2. саржевого;
  3. сатинового;
  4. атласного.

0,5

1

  1.          

Вказати механічну властивість тканин

  1. зсідання;
  2. драпірування;
  3. ковзання;
  4. обсипання.

0,5

2

  1.          

Яку деталь потрібно повернути, щоб встановити швейну машину на робочий хід?

  1. фрикційний гвинт;
  2. стояк;
  3. махове колесо;
  4. ручний привід.

0,5

1

  1.          

Для чого призначені жолобки машинної голки?

  1. для регулювання натягу нитки;
  2. для закріплення голки в гнізді;
  3. для регулювання довжини стібка;
  4. захищають нитку від перетирання.

0,5

4

  1.          

Від чого залежить розхил виточок по лінії талії спіднички?

  1. від величини мірки обхвату стегон;
  2. від ширини тканини;
  3. від величини мірки обхвату талії;
  4. від величини мірок обхватів стегон і талії.

0,5

4

  1.          

Як називається творчий процес створення нового за зовнішніми ознаками швейного виробу, визначення форми деталей, конструктивних ліній, оформлення?

  1. пошиття;
  2. технологія;
  3. моделювання;
  4. конструювання.

0,5

3

  1.          

На основі якої спідниці розробляють нові моделі виробів?

  1. на основі одношовної спідниці;
  2. на основі двошовної спідниці;
  3. на основі одношовної та двошовної спідниці;
  4. на основі конічної спідниці.

0,5

2

  1.               

Яка деталь регулятора довжини стібка використовується для закріплення початку і кінця строчки?

  1. гвинт;
  2. шкала з поділками;
  3. важіль;
  4. центральний проріз.

0,5

3

  1.          

Характерними ознаками панчішної в’язки є:

  1. лицьовий і виворітний бік однаковий;
  2. лицьовий і виворітний бік неоднаковий;
  3. край в’язаного полотна не скручується;

 

0,5

2

  1.               

Повітряна петля, яку пров’язують тільки на початку кожного ряду – це

  1. ланцюжок;
  2. накид;
  3. петля повороту або підйому;
  4. ведуча петля.

0,5

3

21

Творче завдання:

відповідно до заданого ескізу (стор. 5) змоделювати переднє полотнище спідниці

2

 

Сума балів здобутих учнем

 


                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

п/п

Зміст завдання

Максимальна

кількість балів

Відповідь

  1.  

Найбільшої економії тканини можна досягнути під час здійснення технологічної операції:

  1. зшивання;
  2. розкроювання;
  3. оздоблювання;
  4. знімання мірок.

0,5

 

  1.          

Який жир використовують для фритюру?

  1. коров’яче масло;
  2. маргарин;
  3. рослинна олія рафінована;
  4. рослинна олія нерафінована.

0,5

 

  1.          

Основними вимогами щодо виконання шва хрестик є такі:

  1. верхні стібки повинні перекривати нижні в одному напрямі;
  2. стібки виконувати на нитках основи або піткання;
  3. під час вшивання тканину постійно повертати зліва направо;
  4. кожен наступний стібок виконувати поверх попереднього.

0,5

 

  1.          

Набір і кількість їжі для людини на добу, це

  1. культура харчування;
  2. раціон;
  3. дієта;
  4. раціональне харчування.

0,5

 

  1.          

Щільність в’язання по вертикалі, це:

  1. кількість петель в одному сантиметрі в’язаного полотна;
  2. кількість рядів в одному сантиметрі в’язаного полотна;
  3. довжина в’язаного полотна у см;
  4. ширина в’язаного полотна у см.

0,5

 

  1.          

Нитка накинута на гачок після того, як на ньому вже є петля – це

  1. ланцюжок;
  2. накид;
  3. петля повороту або підйому;
  4. ведуча петля.

0,5

 

  1.          

Круглий виріз горловини обробляють

  1. підкрійною обшивкою або косою смужкою;
  2. тільки підкрійною обшивкою;
  3. тільки косою обшивкою;
  4. смужкою тканини, викроєною по нитці основи.

0,5

 

  1.          

Готуючи виріб до другої примірки

  1. зшивають плечові, бічні шви; виготовляють комір, пояс; вметують рукав у пройму;
  2. уточнюють розміщення лінії талії, розміщення застібки;
  3. уточнюють контур коміра, виріз горловини;
  4. звертають увагу на довжину і глибину виточок.

0,5

 

  1.          

З яких стадій складається процес волого-теплової обробки?

  1. відпарювання деталей;
  2. надання певної форми деталі і її закріплення;
  3. надання необхідної форми деталям під тиском;
  4. закріплення отриманої форми, видалення вологи теплом і тиском.

0,5

 

  1.          

Які види машинних швів належать до крайових швів?

  1. обкантовувальні, у підгин, обшивні;
  2. обшивні, запошивні, рельєфні;
  3. обкантовувальні, у підгин, у замок;
  4. обшивні подвійні, зшивні.

0,5

 

  1.          

На тканині якого переплетення виконують шви поверхнево-нашивної рахункової групи (лічильні)?

  1. полотняного;
  2. саржевого;
  3. сатинового;
  4. атласного.

0,5

 

  1.          

Вказати механічну властивість тканин

  1. зсідання;
  2. драпірування;
  3. ковзання;
  4. обсипання.

0,5

 

  1.          

Яку деталь потрібно повернути, щоб встановити швейну машину на робочий хід?

  1. фрикційний гвинт;
  2. стояк;
  3. махове колесо;
  4. ручний привід.

0,5

 

  1.          

Для чого призначені жолобки машинної голки?

  1. для регулювання натягу нитки;
  2. для закріплення голки в гнізді;
  3. для регулювання довжини стібка;
  4. захищають нитку від перетирання.

0,5

 

  1.          

Від чого залежить розхил виточок по лінії талії спіднички?

  1. від величини мірки обхвату стегон;
  2. від ширини тканини;
  3. від величини мірки обхвату талії;
  4. від величини мірок обхватів стегон і талії.

0,5

 

  1.          

Як називається творчий процес створення нового за зовнішніми ознаками швейного виробу, визначення форми деталей, конструктивних ліній, оформлення?

  1. пошиття;
  2. технологія;
  3. моделювання;
  4. конструювання.

0,5

 

  1.          

На основі якої спідниці розробляють нові моделі виробів?

  1. на основі одношовної спідниці;
  2. на основі двошовної спідниці;
  3. на основі одношовної та двошовної спідниці;
  4. на основі конічної спідниці.

0,5

 

  1.               

Яка деталь регулятора довжини стібка використовується для закріплення початку і кінця строчки?

  1. гвинт;
  2. шкала з поділками;
  3. важіль;
  4. центральний проріз.

0,5

 

  1.          

Характерними ознаками панчішної в’язки є:

  1. лицьовий і виворітний бік однаковий;
  2. лицьовий і виворітний бік неоднаковий;
  3. край в’язаного полотна не скручується;

 

0,5

 

  1.               

Повітряна петля, яку пров’язують тільки на початку кожного ряду – це

  1. ланцюжок;
  2. накид;
  3. петля повороту або підйому;
  4. ведуча петля.

0,5

 

21

Творче завдання:

відповідно до заданого ескізу (стор. 5) змоделювати переднє полотнище спідниці

2

 

Сума балів здобутих учнем

 


                                   

 

 

 

doc
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Мадзігон В.М., Тарара А.М. та інші)
Додано
28 березня 2020
Переглядів
1924
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку