Тестові завдання з теми: «Фігурна форма нарізки овочів»
1. Декоративне вирізання овочів, фруктів:
а) карвінг;
б) дайвінг;
в) брокколі;
2. Основний ніж для вирізання овочів, фруктів:
а) овальний;
б) тайський;
в) простий.
3. Батьківщина карвінгу:
а) Таїланд;
б) Китай;
в) Росія.
4. Під яким кутом починають вирізати листочки з огірка?
а) прямий;
б) тупий;
в) гострий.
5. Де зберігають вирізанні фігури?
а) в холодильнику;
б) в льодяній воді;
в) в морозильнику.
6. Продукти для вирізання грибочків:
а) помідори;
б) картопля;
в) редиска;
г) селера.
7. Продукти, для вирізання троянди:
а) морква;
б) огірок;
в) буряк;
г) помідори.
8. Процес для приготування шестерні з моркви:
а) маринування;
б) шпигування;
в) калібрування;
г) карбування.
9. Для чого використовують грибочки з картоплі?
а) тушкування;
б) варіння;
в) запікання;
г) брезування.
10. Для чого використовують стружку з огірка?
а)припускання;
б) бланшування
в) прикрашання.
11. Товщина гребінця з моркви:
а) 0,5-0,7см;
б) 0,2-0,3см;
в) 1-2см.
12. Виберіть продукти з яких можна вирізати лілії:
а) помідори;
б) цибуля;
в) баклажани;
г) картопля;
д) пекінська капуста.
13. Для чого використовують стружку та спіраль з картоплі?
а) смаження у фритюрі;
б) варіння;
в) припускання.
14. Основне правило при складанні композицій:
а) підбір за смаком;
б) не змішувати з живими квітами;
в) підбір за видом.
15. Ніж, для вирізання шишок з моркви:
а) овальний;
б) тайський;
в) серповидний.
16. Для чого використовують троянди з редиски?
а) припускання;
б) бланшування;
в) свій варіант;
г) прикрашання.
17. Перерахуйте овочі для вирізання тюльпанів:
а) редиска;
б) морква;
в) огірок;
г) солодкий перець.
Відповіді до тестів:
1. - а;
2. – б;
3. – а;
4. – в;
5 - б;
6 - б, в;
7. - а, в, г;
8. – г;
9. – б;
10. – в;
11. – б;
12. - а, б, д;
13. - а;
14. – б;
15. – а;
16. - г;
17. – в, г.