Тестові завдання з теми "Кулінарна обробка овочів"

Про матеріал
Тестові завдання з технологій (кухарська справа) "Кулінарна обробка овочів"
Перегляд файлу

ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ З ТЕМИ «ОВОЧІ»

Варіант №1

 

  1. Вкажіть, які овочі, із зображених на малюнку не відносяться до гарбузових:

     А.      Б.           В.    

 

 

  1. Вкажіть, який з цих овочів відноситься до плодових:

 

          А.     Б.    В. 

 

  1. Вкажіть, який малюнок відповідає карбуванню:

     А.    Б.   В.  

 

 

  1. Визначте, який малюнок відповідає формі нарізки «соломка»:

      А    Б             В 

 

  1. Вкажіть, від чого залежить форма нарізування овочів для юшок:

А. від назви юшки;

Б. від часу варіння юшки;

В. від виду продуктів, які входять до складу юшок;

Г. від виду спецій, що входять до складу юшки.

 

  1. Встановіть послідовність підготовки білоголової капусти до фарширування:

А. видалення верхніх листків і відрізування зовнішньої частини качана;

Б. знімання листків в процесі варіння;

В. миття і витримування у підсоленій воді для знищення гусіні;

Г. варіння до напівготовності у підсоленій киплячій воді;

Д. видалення ножем внутрішнього качана;

Є. формування голубців;

Ж. зрізання потовщеної частини;

З. охолодження.

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між речовинами і овочами:

 

Картопля

А

Речовини

Капуста

Б

 

 

 

 

1. мінеральні речовини;

2. цукри;

3. амінокислоти;

4. крохмаль;

5. вітамін С;

6. сірка.

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між групами овочів:

 

Вегетативні

А

Овочі

Плодові

Б

 

 

 

  1. капустяні;
  2. гарбузові;
  3. десертні;
  4. томатні;
  5. бобові;
  6. бульбоплоди.

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між формами нарізання різних овочів:

 

Картопля - А

Форми

Цибуля - Б

 

 

 

  1. кільця;
  2. брусочки;
  3. соломка;
  4. кружальця;
  5. скибочки;
  6. кубики.

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між видами води і продуктами її знаходження:

 

Вільна вода

А

Назва продуктів

Зв’язана вода

Б

 

  1. томати, огірки;
  2. варена картопля;
  3. заморожене м’ясо;
  4. розморожене м’ясо;
  5. сира картопля;
  6. випечений хліб.

 

 

  1. Опишіть технологію підготовки кабачків до фарширування:    

 

 

 

 

 

 

ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ З ТЕМИ «ОВОЧІ»

Варіант №2

 

  1. Вкажіть, яка капуста прилетіла до нас із сходу: 

    А.   Б.  C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.Word\3e17e784b1566d08aab6e7be771c55d1.jpg         В. 

 

  1. Вкажіть, який з цих овочів відноситься до плодових:

 

          А.     Б.    В. 

 

  1. Вкажіть, який малюнок відповідає формі нарізання картоплі «брусочки»:

А.   Б.   В.

 

  1. Вкажіть, який малюнок відповідає формі нарізки «скибочки»:

             А.     Б.     В.                                                                           

 

  1. Вкажіть, як називається нанесення повздовжніх канавок на поверхні овочів при фігурному нарізанні:

А. калібруванням ;    

Б. карбуванням;

В. нарізуванням;

Г. обточуванням овочів.

 

  1. Встановіть послідовність підготовки білоголової капусти до фарширування:

А. видалення верхніх листків і відрізування зовнішньої частини качана;

Б. знімання листків в процесі варіння;

В. миття і витримування у підсоленій воді для знищення гусіні;

Г. варіння до напівготовності у підсоленій киплячій воді;

Д. видалення ножем внутрішнього качана;

Є. формування голубців;

Ж. зрізання потовщеної частини;

З. охолодження.

 

 

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між речовинами і овочами:

 

Картопля

А

Речовини

Капуста

Б

 

 

 

1. мінеральні речовини;

2. цукри;

3. амінокислоти;

4. крохмаль;

5. вітамін С;

6. сірка.

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між групами овочів:

 

Вегетативні - А

Овочі

Плодові - Б

 

 


 

1. морква;

2. баклажани;

3. кольорова капуста;

4. селера;

5. перець стручковий;

6. огірки.

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між формами нарізання різних овочів:

 

Картопля - А

Форми

Цибуля - Б

 

 

 

  1. кільця;
  2. брусочки;
  3. соломка;
  4. кружальця;
  5. скибочки;
  6. кубики.

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між видами води і продуктами її знаходження:

 

Вільна вода

А

Назва продуктів

Зв’язана вода

Б

 

  1. томати, огірки;
  2. варена картопля;
  3. заморожене м’ясо;
  4. розморожене м’ясо;
  5. сира картопля;
  6. випечений хліб.

 

 

 

  1. Опишіть технологію підготовку томатів для фарширування:

 

                     

 

 

ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ З ТЕМИ «ОВОЧІ»

Варіант №3

 

  1. Вкажіть, який з цих овочів не відноситься до плодових:

     А.        Б.            В.  

 

  1. Вкажіть, який з цих овочів називають ще «земляною грушею»: 

А.  Б.   В.

 

  1. Вкажіть, який малюнок відповідає формі нарізання картоплі «часточки»:

     А.     Б.     В.

 

  1. Вкажіть, на якому малюнку зображена форма нарізання «брусочки»:

А.                                     Б.                                       В.

 

 

  1. Вкажіть, яка операція зайва в обробці цибулі:     

А. доочищення;

Б. обчищення;

В. видалення денця;

Г. миття.

 

  1. Встановіть послідовність підготовки перцю солодкого для фарширування:

А. миють;

Б. сортують і калібрують;

В. наповнюють фаршем;

Г. бланшують 1-2 хв;

Д. охолоджують;

Є. видаляють плодоніжку з насінням;

Ж. промивають;

З. роблять надріз навкруг плодоніжки.

 

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між речовинами і овочами:

 

Картопля

А

Речовини

Капуста

Б

 

 

 

 

1. цукри;

2. вітамін С;

3. сірка;

4. мінеральні речовини;

5. амінокислоти;

6. крохмаль.

 

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між групами овочів:

 

Вегетативні

А

Овочі

Плодові

Б

 

 

 

1. гарбузові;

2. десертні;

3. томатні;

4. бульбоплоди;

5. капустяні;

6. бобові.

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між формами нарізання різних овочів:

 

Картопля - А

Форми

Цибуля - Б

 

 

 

  1. кільця;
  2. брусочки;
  3. соломка;
  4. кружальця;
  5. скибочки;
  6. кубики.

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між видами води і продуктами її знаходження:

 

Вільна вода

А

Назва продуктів

Зв’язана вода

Б

 

1.сира картопля;

2. випечений хліб;

3. томати, огірки;

4. розморожене м’ясо;

5. варена картопля;

6. заморожене м’ясо.

 

 

  1. Опишіть технологію підготовки капусти для голубців:

 

ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ З ТЕМИ «ОВОЧІ»

Варіант №4

 

  1. Вкажіть, який з цих овочів називають ще «земляною грушею»: 

А.  Б.   В.

 

  1. Вкажіть, який з овочів відноситься до коренеплодів:

        А.            Б.          В.  

 

  1. Визначте, який малюнок відповідає формі нарізання «скибочки»:

 

 

 

  А.                                      Б.                                        В.

 

  1. Вкажіть, який  малюнок відповідає формі нарізки «брусочки»:

А.       Б.                  В.

 

  1. Вкажіть, від чого залежить форма нарізування овочів для юшок:

А. від назви юшки;

Б. від часу варіння юшки;

В. від виду продуктів, які входять до складу юшок;

Г. від виду спецій, що входять до складу юшки.

 

  1. Встановіть послідовність обробки ріпчастої цибулі:

А. сортування;

Б. нарізання певними формами;

В. зрізання денця;

Г. обчищення;

Д. миття;

Є. зрізання шийки.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між речовинами і овочами:

 

Картопля

А

Речовини

Капуста

Б

 

 

 

 

1. мінеральні речовини;

2. вітамін С;

3. амінокислоти;

4. цукри;

5. сірка;

6. крохмаль.

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між групами овочів:

 

Вегетативні

А

Овочі

Плодові

Б

 

 

 

 

  1. капустяні;
  2. гарбузові;
  3. десертні;
  4. томатні;
  5. бобові;
  6. бульбоплоди.

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між формами нарізання різних овочів:

 

Картопля - А

Форми

Цибуля - Б

 

 

 

  1. кільця;
  2. брусочки;
  3. соломка;
  4. кружальця;
  5. скибочки;
  6. кубики.

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність між видами води і продуктами її знаходження:

 

Вільна вода

А

Назва продуктів

Зв’язана вода

Б

 

1.сира картопля;

2. випечений хліб;

3. томати, огірки;

4. розморожене м’ясо;

5. варена картопля;

6. заморожене м’ясо.

 

 

  1. Опишіть технологію підготовки солодкого перцю для фарширування:

 

                

 

docx
Додано
8 березня 2019
Переглядів
4903
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку