ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ З ТЕМИ «ОВОЧІ»
Варіант №1
А. Б. В.
А. Б. В.
А. Б. В.
А Б В
А. від назви юшки;
Б. від часу варіння юшки;
В. від виду продуктів, які входять до складу юшок;
Г. від виду спецій, що входять до складу юшки.
А. видалення верхніх листків і відрізування зовнішньої частини качана;
Б. знімання листків в процесі варіння;
В. миття і витримування у підсоленій воді для знищення гусіні;
Г. варіння до напівготовності у підсоленій киплячій воді;
Д. видалення ножем внутрішнього качана;
Є. формування голубців;
Ж. зрізання потовщеної частини;
З. охолодження.
Картопля А |
Речовини |
Капуста Б |
|
1. мінеральні речовини; 2. цукри; 3. амінокислоти; 4. крохмаль; 5. вітамін С; 6. сірка. |
|
Вегетативні А |
Овочі |
Плодові Б |
|
|
|
Картопля - А |
Форми |
Цибуля - Б |
|
|
|
Вільна вода А |
Назва продуктів |
Зв’язана вода Б |
|
|
|
ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ З ТЕМИ «ОВОЧІ»
Варіант №2
А. Б. В.
А. Б. В.
А. Б. В.
А. Б. В.
А. калібруванням ;
Б. карбуванням;
В. нарізуванням;
Г. обточуванням овочів.
А. видалення верхніх листків і відрізування зовнішньої частини качана;
Б. знімання листків в процесі варіння;
В. миття і витримування у підсоленій воді для знищення гусіні;
Г. варіння до напівготовності у підсоленій киплячій воді;
Д. видалення ножем внутрішнього качана;
Є. формування голубців;
Ж. зрізання потовщеної частини;
З. охолодження.
Картопля А |
Речовини |
Капуста Б |
|
1. мінеральні речовини; 2. цукри; 3. амінокислоти; 4. крохмаль; 5. вітамін С; 6. сірка. |
|
Вегетативні - А |
Овочі |
Плодові - Б |
|
1. морква; 2. баклажани; 3. кольорова капуста; 4. селера; 5. перець стручковий; 6. огірки. |
|
Картопля - А |
Форми |
Цибуля - Б |
|
|
|
Вільна вода А |
Назва продуктів |
Зв’язана вода Б |
|
|
|
ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ З ТЕМИ «ОВОЧІ»
Варіант №3
А. Б. В.
А. Б. В.
А. Б. В.
А. Б. В.
А. доочищення;
Б. обчищення;
В. видалення денця;
Г. миття.
А. миють;
Б. сортують і калібрують;
В. наповнюють фаршем;
Г. бланшують 1-2 хв;
Д. охолоджують;
Є. видаляють плодоніжку з насінням;
Ж. промивають;
З. роблять надріз навкруг плодоніжки.
Картопля А |
Речовини |
Капуста Б |
|
1. цукри; 2. вітамін С; 3. сірка; 4. мінеральні речовини; 5. амінокислоти; 6. крохмаль. |
|
Вегетативні А |
Овочі |
Плодові Б |
|
1. гарбузові; 2. десертні; 3. томатні; 4. бульбоплоди; 5. капустяні; 6. бобові. |
|
Картопля - А |
Форми |
Цибуля - Б |
|
|
|
Вільна вода А |
Назва продуктів |
Зв’язана вода Б |
|
1.сира картопля; 2. випечений хліб; 3. томати, огірки; 4. розморожене м’ясо; 5. варена картопля; 6. заморожене м’ясо. |
|
ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ З ТЕМИ «ОВОЧІ»
Варіант №4
А. Б. В.
А. Б. В.
А. Б. В.
А. Б. В.
А. від назви юшки;
Б. від часу варіння юшки;
В. від виду продуктів, які входять до складу юшок;
Г. від виду спецій, що входять до складу юшки.
А. сортування;
Б. нарізання певними формами;
В. зрізання денця;
Г. обчищення;
Д. миття;
Є. зрізання шийки.
Картопля А |
Речовини |
Капуста Б |
|
1. мінеральні речовини; 2. вітамін С; 3. амінокислоти; 4. цукри; 5. сірка; 6. крохмаль. |
|
Вегетативні А |
Овочі |
Плодові Б |
|
|
|
Картопля - А |
Форми |
Цибуля - Б |
|
|
|
Вільна вода А |
Назва продуктів |
Зв’язана вода Б |
|
1.сира картопля; 2. випечений хліб; 3. томати, огірки; 4. розморожене м’ясо; 5. варена картопля; 6. заморожене м’ясо. |
|