Тестові завдання з теми: «ПРИГОТУВАННЯ СОЛОДКИХ СТРАВ І НАПОЇВ». Матеріал для уроку виробничого навчання за професією «Кухар».
а) пудинг
б) самбук
в) мус
2. Що є особливою складовою самбуків:
а) молоко
б) яєчний білок
в) яєчний жовток
3. Основою для приготування шарлотки є:
а) білий хліб
б) бісквітний напівфабрикат
в) пісочний напівфабрикат
4. Драглеподібної консистенції страви набувають завдяки:
а) манній крупі
б) крохмалю
в) агароїду
5. Для приготування 1 кг густого киселю беруть крохмалю:
а) 60-80 г
б) 20-30 г
в) 90- 100 г
6. Гарячі солодкі страви подають при температурі:
а) 30 - 40оС
б) 50 - 55оС
в) 70 - 80оС
7. Холодні солодкі страви подають при температурі:
а) 10 - 14оС
б) 15 - 16оС
в) 7 - 8оС
8. Чай по-англійські подають з:
а) лимоном
б) варенням
в) молоком
9. Для приготування кави по-східному використовують:
а) кавоварку
б) турку
в) джазву
10. В яку каву додають гаряче топлене молоко з пінкою:
а) по- варшавські
б) по-східному
в) по-італійському
11. Температура подавання гарячих напоїв:
а) 50оС
б) 75оС
в) 90оС
12. Температура подавання холодних напоїв:
а) 7 - 14оС
б) 15 - 17оС
в) 20 - 25оС
13. Яка кава подається з морозивом:
а) по-віденському
б) кава глясе
в) експрессо
14. Для більшого аромату кави при заварюванні в воду додають:
а) цукор
б) сіль
в) соду
Відповіді: