Тестові завдання з теми: "Приготування страв і гарнірів з овочів т грибів".

Про матеріал
Тестові завдання з теми: "Приготування страв і гарнірів з овочів та грибів".Матеріал до уроків виробничого навчання".
Перегляд файлу

Тести з теми:

« Приготування страв і гарнірів з овочів та грибів»

 

Виберіть правильну відповідь

 

1. Норма  солі при варкі овочів на 1 кг складає:

а) 10г;

 б) 20г;

 в) 30г;

г) 15г.

 

2. Спосіб теплової обробки при приготуванні шніцеля з капусти:

а) варіння і запікання;

б) тушкування і жаріння;

в) припускання і жаріння;

г) варіння і жаріння

 

3. Форма нарізки картоплі для страви  «Картопля в молоці»:

а) соломка;

б) великий кубик;

в) дрібний кубик;

г) бруски.

 

4. Вкажіть порушення технологічного процесу з приготування картопляного пюре, якщо воно вийшло клейким, тягучим:

а) не доварили картоплю, додали гаряче кип'ячене молоко;

б) протирали картоплю охолоджену, додали гаряче кип'ячене молоко;

в) протирали картоплю гарячою, додали гаряче кип'ячене молоко;

г) не обсушили картоплю, додали гаряче кип'ячене молоко.

 

 

5. Температура подавання страв з овочів:

а) 75ºС;

б) 65ºС;

в) 55ºС;

г) 80ºС.

 

6. Виберіть овочі, які використовують для фарширування :

а) капуста, ріпа, буряк;

б) перець, помідори, кабачки, баклажани;

в) патисони, перець, морква;

г) огірки, помідори, буряк.

 

7. Картоплю смажену у фритюрі солять:

а) під час смаження;

б) після смаження;

в) не солять;

г) перед смаженням.

 

8. Виберіть варіант складного гарніру :

а) каша гречана, горошок варений, морква припущенна;

 б) макарони варені, капуста кольорова варена;

 в) картопля смажена, морква, припущенна в молочному соусі, горошок варений;

 г) рис варений, буряк варений, цибуля смажена.

 

9.Зелені овочі варять:

а) у підсоленій кип'яченій воді при закритій кришці;

б) у великій кількості бурхливо киплячої води при відкритій кришці;

 в) заливають холодною водою і варять на малому вогні;

 г) на пару.

10. Запечені страви з овочів зберігають:

а) 2 ч;

б) 4 ч;

 в) 30 хв;

 г) 6 ч.

11. По набору продуктів визначити  страву:

 - картопля відварена, яйця, сухарі або пшеничне борошно, олія рослинна

12. Співвіднесіть:

 

А. Соломка

Блюда

Б. Часточки

 

1) Рагу овочеве

 

2) Картопля смажена фри

3) Картопля пай

4) Капуста тушкова

5) Картопля в молоці

6) Картопля, тушкована с з грибами

7) Котлети морквяні

 

13. Встановіть послідовність приготування картопляної запіканки :

1) варіння картоплі;  

2) викласти грибний фарш шаром 2 см;

3) змастити деко жиром і посипати сухарями;

4) поверхню змастити сметаною;

5) в протерту картоплю додати сире яйце;

6) викласти другу половину картопляної маси;

7) нанести малюнок;

8) масу розділити навпіл;

 9) поверхню збризнути олією;

10) половину картопляної маси викласти на деко;

11) подати з соусом або сметаною;

12) запікати.

Правильна відповідь

 

1. а.

2. г.

3. б.

4. б.

5. б.

6. б.

7. б.

8. в.

9. а.

10. а.

11. Котлети картопляні.

12.

А 3, 4, 7;

Б 1, 2, 6.

13. 1→5→8→3→10→2→6→4→7→9→12→11.

 

 

 

 

1

 

docx
Додав(-ла)
Лецюк Любов
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
4429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку