Тести з теми:
« Приготування страв і гарнірів з овочів та грибів»
1. Норма солі при варкі овочів на 1 кг складає:
а) 10г;
б) 20г;
в) 30г;
г) 15г.
2. Спосіб теплової обробки при приготуванні шніцеля з капусти:
а) варіння і запікання;
б) тушкування і жаріння;
в) припускання і жаріння;
г) варіння і жаріння
3. Форма нарізки картоплі для страви «Картопля в молоці»:
а) соломка;
б) великий кубик;
в) дрібний кубик;
г) бруски.
4. Вкажіть порушення технологічного процесу з приготування картопляного пюре, якщо воно вийшло клейким, тягучим:
а) не доварили картоплю, додали гаряче кип'ячене молоко;
б) протирали картоплю охолоджену, додали гаряче кип'ячене молоко;
в) протирали картоплю гарячою, додали гаряче кип'ячене молоко;
г) не обсушили картоплю, додали гаряче кип'ячене молоко.
5. Температура подавання страв з овочів:
а) 75ºС;
б) 65ºС;
в) 55ºС;
г) 80ºС.
6. Виберіть овочі, які використовують для фарширування :
а) капуста, ріпа, буряк;
б) перець, помідори, кабачки, баклажани;
в) патисони, перець, морква;
г) огірки, помідори, буряк.
7. Картоплю смажену у фритюрі солять:
а) під час смаження;
б) після смаження;
в) не солять;
г) перед смаженням.
8. Виберіть варіант складного гарніру :
а) каша гречана, горошок варений, морква припущенна;
б) макарони варені, капуста кольорова варена;
в) картопля смажена, морква, припущенна в молочному соусі, горошок варений;
г) рис варений, буряк варений, цибуля смажена.
9.Зелені овочі варять:
а) у підсоленій кип'яченій воді при закритій кришці;
б) у великій кількості бурхливо киплячої води при відкритій кришці;
в) заливають холодною водою і варять на малому вогні;
г) на пару.
10. Запечені страви з овочів зберігають:
а) 2 ч;
б) 4 ч;
в) 30 хв;
г) 6 ч.
11. По набору продуктів визначити страву:
- картопля відварена, яйця, сухарі або пшеничне борошно, олія рослинна
Б. Часточки |
||
|
1) Рагу овочеве |
|
7) Котлети морквяні |
13. Встановіть послідовність приготування картопляної запіканки :
1) варіння картоплі;
2) викласти грибний фарш шаром 2 см;
3) змастити деко жиром і посипати сухарями;
4) поверхню змастити сметаною;
5) в протерту картоплю додати сире яйце;
6) викласти другу половину картопляної маси;
7) нанести малюнок;
8) масу розділити навпіл;
9) поверхню збризнути олією;
10) половину картопляної маси викласти на деко;
11) подати з соусом або сметаною;
12) запікати.
Правильна відповідь
1. а.
2. г.
3. б.
4. б.
5. б.
6. б.
7. б.
8. в.
9. а.
10. а.
11. Котлети картопляні.
А 3, 4, 7;
13. 1→5→8→3→10→2→6→4→7→9→12→11.
1