ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ З ТЕМИ: « СТРАВИ І ГАРНІРИ З КАРТОПЛІ, ОВОЧІВ І ГРИБІВ»
1. Як отримати картоплю не водянистою після варіння, щоб не погіршити її смак7
а) не слід переварювати;
б) додати сіль;
в) зварену тримати у воді:
2. Що додати в картоплю, щоб зварилася швидше?
а) додати у воду ложку маргарину;
б) додати сіль;
в) варити при бурхливому кипінні;
г) перед варінням обчищену картоплю потримати 2 – 3 хвилини під
сильним струменем води.
3. Щоб капуста поглинула неприємний запах, що необхідно покласти в посуд, де вона вариться?
а) оцет;
б) сіль;
в) скибочку хліба.
4. Що необхідно зробити, щоб капуста не мала гіркого смаку?
а) збризнути оцтом;
б) потримати 2 – 3 хв. у підсоленому окропі;
в) потримати у холодній воді.
5.У якій рідині необхідно припускати овочі, томати, гарбуз, кабачки.
а) у воді;
б) у власному соку;
в) у молоці.
6. Що необхідно додати при обсмажуванні нарізаної ріпчастої цибулі, щоб вона мала золотисту кірочку?
а) смажити на помірному вогні;
б) смажити на великому вогні;
в) запанірувати у пшеничному борошні.
7. Що додати у масу для приготування дерунів щоб вона не потемніла?
а) трохи гарячого молока;
б) олії;
в) більшу кількість борошна.
8. Перед смаженням, що необхідно зробити з капустою, щоб вона була не сухою і смачною?
а) обдати кип’ятком;
б) відварити;
в) перем’яти.
9. Щоб деруни були поживними , який інгредієнт потрібно додати до дерунної маси?
а) протертий молочний сир;
б) твердий сир;
в) більшу кількість яєць.
10. Щоб картопляне пюре було смачним і пухким, що необхідно додати?
а) яйце;
б) велику кількість масла;
в) яєчний білок.