Тестові завдання з устаткування підприємств харчування

Про матеріал
Тестові завдання з устаткування підприємств харчування для груп СПТУ 2 курс навчання професія: кухар кваліфікація: ІV розряд
Перегляд файлу

Тестові завдання 

з устаткування підприємств харчування

для груп СПТУ 2 курс навчання

професія: кухар

кваліфікація: ІV розряд

 

1.З метою уникнення опіків під час перекидання електричної сковороди для вивантаження готових  виробів кухар повинен стояти:

 

попереду сковороди;

збоку сковороди;

позаду сковороди;

якомога далі від сковороди.

  • Правильна відповідь: позаду сковороди;

 

2.Укажіть як класифікуються ваги за способом встановлення на місці експлуатації?
Вага з візуальним відліком та з документальною реєстрацією показань зважування;

Важільно-механічні, електронно-тензометричні, пружинні ваги;

Настільні, пересувні, стаціонарні ваги;

Гирні, шкальні, шкально-гирні, циферблатні, оптичні ваги;

 

  • Правильна відповідь:Настільні, пересувні, стаціонарні ваги

 

3. Які вимоги до навантаження ручних візків:

не більше максимальної вантажопідйомності;

не меньш максимальної вантажопідйомності;

не має значення;

  • Правильна відповідь: не більше максимальної вантажопідйомності;

 

4.У якому цеху встановлюють ваговимірювальне обладнання( ваги)

кондитерський;

горячій;

овочевий;

м,ясний;

всі варіанти вірні.

  • Правильна відповідь:всі варіанти вірні.

5. Де розташовують вантажі на ручних візках:

як завгодно;

по середині платформи щільно і закріплюють з боку платформи;

 

  • Правильна відповідь: по середині платформи щільно і закріплюють з боку платформи;

 

6. Яка швидкість пересування ручного візка

не більше 4-6 км/год

не більше1-2 км/год

 не менше 6-7 км/год

 

  • Правильна відповідь:не більше 4-6 км/год;

7. Заповнюючи бак продуктами, необхідно враховувати, що:

продукти в процесі збивання збільшуються в об'ємі

продукти в процесі збивання зменшуються в об'ємі

не відбувається ніяких змін

  • Правильна відповідь: продукти в процесі збивання збільшуються в об'ємі;

 

8. Які вантажі не перевозять у вантажних  ліфтах:

великогабаритні

великої ваги

вантажі, які виступають за габарити кабіни та вага їх більше допустимої;

  • Правильна відповідь: вантажі, які виступають за габарити кабіни та вага їх більше допустимої;

 

9.  Як кладуть в ліфт(або в підйомники ) вантажі:

обережно, без ударів, згідно вимог

на середину кабіни, без поштовхів, без різких ударів ,без перевантажень

без перевантажень, згідно вимог;

 

  • Правильна відповідь: на середину кабіни, без поштовхів, без різких ударів ,без перевантажень;

 

10.   За своїм призначенням слайсери поділяються на:

промислові

професійні;

побутові;

всі варіанти вірні.

  • Правильна відповідь:всі варіанти вірні.

11. Яка причина неполадки, якщо при розміщенні вантажу на вантажо-приймальному пристрої електронних ваг відліковий пристрій починає блимати та гаснути? 

Одну з цифрових клавіш заклинило в натиснутому положенні

Відбувся збій в роботі ваг через перешкоду в мережі електроживлення

Непрапвильно встановлена вантажоприймальна платформа

Маса вантажу перевищує найбільшу межу зважування;

  • Правильна відповідь: Маса вантажу перевищує найбільшу межу зважування;

 

12. Як часто проводиться державна перевірка і таврування ваговимірювального устаткування?

Один раз в рік

Один раз в півроку

Кожного місяця

По мірі необхідності;

  • Правильна відповідь: Один раз в рік;

 

13.Укажіть як визначається:

 

Вірна відповідь

напруга

U

 

 

температура

 

T

 

струм

 

 

I

 

14. Як регулюється горизонтальне положення настільних циферблатних ваг за рівнем?

Гирями

Масляним заспокоювачем

Тарувальною камерою

Гвинтовими ніжками;

  • Правильна відповідь: Гвинтовими ніжками;

 

15. Відповідність: яка збивачка для якого виду тіста:

 

муси,білки, вершки

вареники, пельмені, слойки

бісквітне тісто, заварне тісто

дріжджове тісто, здобне тісто

пруткова

 

+

 

 

 

плоско-решітчаста

 

 

+

 

гачкова

 

 

 

 

+

замкнута

 

 

+

 

 


16. У ЖОЕ-720 жарова поверхня нагрівається за рахунок:

 

Газавих пальнеків;

Електричних тенів встановлених на поверхні баробану;

Променевої енергії, яка виділяється кварцевими нагрівниками, установленими у середині барабана;

  • Правильна відповідь: променевої енергії, яка виділяється кварцевими нагрівниками, установленими у середині барабана;

 

17.Вкажіть відповідність...

 

 

Зображення без підпису

 

№4

№2

№1

№3

пруткова

 

 

 

+

 

плоско-решітчаста

 

+

 

 

гачкова

 

 

 

+

замкнута

+

 

 

 

 

18.Встановідь відповідність: У МБТМ-140 бак можно заповнювати:

 

50%

80-90%

70-80%

90%

для рідкого тіста

 

 

 +

 

 

 

для крутого тіста

 

 

   

  +

 

 

 

19. Встановіть відповідність.  барабани призначені для просіювання:

 

d -1,4 мм

d -2,8 мм

d -4,0 мм

подріблених круп, крупного цукрового піску;

 

 

 

+

пшенічної, кукурудзяної. манної круп, солі, цукрового піску;

 

  

 

+

 

борошна, крохмалю,солі вищого сорту;

  

 +

 

 

 

 

20. У електричних грилях продукти доходять до готовності завдяки утворенню:

інфрачервоної енергії;

ультрафіолетової енергії;

механічної енергії;

комбінованої енергії;

 

  • Правильна відповідь: інфрачервоної енергії;

 

 

Кожна вірна відповідь – 0,5 бали

Загальна сума балів -10

 

 

docx
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку