Тестові завдання
з устаткування підприємств харчування
для груп СПТУ 2 курс навчання
професія: кухар
кваліфікація: ІV розряд
1.З метою уникнення опіків під час перекидання електричної сковороди для вивантаження готових виробів кухар повинен стояти:
попереду сковороди;
збоку сковороди;
позаду сковороди;
якомога далі від сковороди.
2.Укажіть як класифікуються ваги за способом встановлення на місці експлуатації?
Вага з візуальним відліком та з документальною реєстрацією показань зважування;
Важільно-механічні, електронно-тензометричні, пружинні ваги;
Настільні, пересувні, стаціонарні ваги;
Гирні, шкальні, шкально-гирні, циферблатні, оптичні ваги;
3. Які вимоги до навантаження ручних візків:
не більше максимальної вантажопідйомності;
не меньш максимальної вантажопідйомності;
не має значення;
4.У якому цеху встановлюють ваговимірювальне обладнання( ваги)
кондитерський;
горячій;
овочевий;
м,ясний;
всі варіанти вірні.
5. Де розташовують вантажі на ручних візках:
як завгодно;
по середині платформи щільно і закріплюють з боку платформи;
6. Яка швидкість пересування ручного візка
не більше 4-6 км/год
не більше1-2 км/год
не менше 6-7 км/год
7. Заповнюючи бак продуктами, необхідно враховувати, що:
продукти в процесі збивання збільшуються в об'ємі
продукти в процесі збивання зменшуються в об'ємі
не відбувається ніяких змін
8. Які вантажі не перевозять у вантажних ліфтах:
великогабаритні
великої ваги
вантажі, які виступають за габарити кабіни та вага їх більше допустимої;
9. Як кладуть в ліфт(або в підйомники ) вантажі:
обережно, без ударів, згідно вимог
на середину кабіни, без поштовхів, без різких ударів ,без перевантажень
без перевантажень, згідно вимог;
10. За своїм призначенням слайсери поділяються на:
промислові
професійні;
побутові;
всі варіанти вірні.
11. Яка причина неполадки, якщо при розміщенні вантажу на вантажо-приймальному пристрої електронних ваг відліковий пристрій починає блимати та гаснути?
Одну з цифрових клавіш заклинило в натиснутому положенні
Відбувся збій в роботі ваг через перешкоду в мережі електроживлення
Непрапвильно встановлена вантажоприймальна платформа
Маса вантажу перевищує найбільшу межу зважування;
12. Як часто проводиться державна перевірка і таврування ваговимірювального устаткування?
Один раз в рік
Один раз в півроку
Кожного місяця
По мірі необхідності;
13.Укажіть як визначається:
|
Вірна відповідь |
||
напруга |
U |
|
|
температура |
|
T |
|
струм |
|
|
I |
14. Як регулюється горизонтальне положення настільних циферблатних ваг за рівнем?
Гирями
Масляним заспокоювачем
Тарувальною камерою
Гвинтовими ніжками;
15. Відповідність: яка збивачка для якого виду тіста:
|
муси,білки, вершки |
вареники, пельмені, слойки |
бісквітне тісто, заварне тісто |
дріжджове тісто, здобне тісто |
пруткова
|
+ |
|
|
|
плоско-решітчаста |
|
|
+ |
|
гачкова
|
|
|
|
+ |
замкнута
|
|
+ |
|
|
16. У ЖОЕ-720 жарова поверхня нагрівається за рахунок:
Газавих пальнеків;
Електричних тенів встановлених на поверхні баробану;
Променевої енергії, яка виділяється кварцевими нагрівниками, установленими у середині барабана;
17.Вкажіть відповідність...
|
№4 |
№2 |
№1 |
№3 |
пруткова
|
|
|
+ |
|
плоско-решітчаста |
|
+ |
|
|
гачкова |
|
|
|
+ |
замкнута |
+ |
|
|
|
18.Встановідь відповідність: У МБТМ-140 бак можно заповнювати:
|
50% |
80-90% |
70-80% |
90% |
для рідкого тіста
|
+ |
|
|
|
для крутого тіста
|
|
+ |
|
|
19. Встановіть відповідність. барабани призначені для просіювання:
|
d -1,4 мм |
d -2,8 мм |
d -4,0 мм |
подріблених круп, крупного цукрового піску; |
|
|
+ |
пшенічної, кукурудзяної. манної круп, солі, цукрового піску; |
|
+ |
|
борошна, крохмалю,солі вищого сорту; |
+
|
|
|
20. У електричних грилях продукти доходять до готовності завдяки утворенню:
інфрачервоної енергії;
ультрафіолетової енергії;
механічної енергії;
комбінованої енергії;
Кожна вірна відповідь – 0,5 бали
Загальна сума балів -10