Поточний тестовий контроль з теми "Сільське господарство світу та України" у 9 класі,,на два варіанти за новою програмою,сприяє підготовці учнів до ДПА.
Сільське господарство України та світу
ВАРІАНТ 2
а) Китай; б) Японія; в) Бангладеш.
а) Узбекистан; б) Китай; в) Індія.
а) Індії; б) Франції; в) Росії.
а) Австралії; б) Іспанії; в) США.
5.Установіть відповідність між групами та назвами с/г культур світу.
. 1. зернові культури А. соя, ріпак, арахіс
2. волокнисті культури Б. бавовник, джут, коноплі
3. олійні культури В. кава, какао, чай
4. тонізуючі культури Г. батат, картопля, кавун
Д. рис, кукурудза, жито
6 . Сільськогосподарські угіддя в Україні складають ... % від земельного фонду:
а) 68%; б) 75%; в) 80%; г) 90%.
7. Збільшення кількості продукції без якісного зростання виробництва це: А) екстенсивне сг; Б) інтенсивне сг.
8. Вкажіть спеціалізацію приміських районів:
А) вівчарство, птахівництво, цукровий буряк, баштанні культури;
Б) льон, буряк, картопля, озима пшениця;
В) овочівництво, молочне скотарство, птахівництво
9. Назвіть основну олійну культуру України?
10.Найбільш давні традиції в Україні має така галузь тваринництва: а) кролівництво; б) бджільництво; в) шовківництво; г) конярство.
11. 69,3% усієї вартості сільгосптоварів України становить: А) рослинництво; б) тваринництво.
12. Вівчарство найбільш поширене на природних пасовищах у: А) Степах і Карпатах; б) Поліссі; в) Степах; г) Лісостепах.
Сільське господарство України та світу
ВАРІАНТ 1
1.Найбільший в світі виробник пшениці:
а) Китай; б) Росія; в) Україна.
2.Головний виробник кукурудзи в світі:
а) Аргентина; б) Україна; в) США.
3.Головний виробник цукрової тростини у світі:
а) Бразилія; б) Гвінея; в) Індія.
4.Найбільше поголів’я свиней у:
а) Україні; б) Китаї; в) Росії.
а) Китай; б) Японія; в) Росія.
6.Установіть послідовність вирощування с/г культур від екватора до полюсів:
А) олійна пальма
Б) льон-довгунець
В) оливки
Г) соняшник
7. Назвіть ,,три основні хліби ,, людства.
8. Основною зерновою культурою в Україні є:
а) жито, б) ячмінь, в) озима пшениця, г) рис.
9. Встановіть відповідність між зонами с/г спеціалізації та їх окремими характеристиками:
1. Поліська зона 2. Лісостепова зона 3. Степова зона |
А. Соняшник, рис, кукурудза на зерно, просо, мясне скотарство |
|
4. Кримський район |
Б. Льон-довгунець, жито, картопля, гречка, молочне скотарство |
|
|
В. Рослинництво зернового напрямку, буряківництво, молочно-мясне скотарство |
|
|
Г. Льон, буряк, картопля, озиме жито; |
|
|
Д. Зернові, олійні, вівчарство, баштанництво, виноградарство, садівництво. |
|
|
|
|
10. Спеціалізацію тваринництва визначає:
а) переробні підприємства; б)трудові ресурси ; в)кормова база.
11. Сукупність заходів, вжитих для поліпшення властивостей земель, називають?
А) дефляція; б) деградація ; в) меліорація; г) культивація.
12. Друге місце за значенням у тваринництві України посідає: А) скотарство, б) свинарство, в) птахівництво, г) вівчарство.