Тиждень кухаря з професії "Кухар. Кондитер"

Про матеріал
Тиждень кухаря з професії "Кухар, Кондитер" представлен у вигляді презентації, в якій представлена програма тиждня. Понеділок – інформаційний стенд Вівторок – Вступ. Конкурс «Швидкий кухар» Середа – виставка «Овочевий букет» Четвер – вікторина у гуртожитку П’ятниця – підведення підсумків
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великоновосілківський професійний ліцей. Тиждень з професії «Кухар. Кондитер»

Номер слайду 2

Програма тижня. Понеділок – інформаційний стен. Вівторок – Вступ. Конкурс «Швидкий кухар»Середа – виставка «Овочевий букет»Четвер – вікторина у гуртожитку. П’ятниця – підведення підсумків

Номер слайду 3

З історії кулінаріїІсторія розвитку людства від найдавніших часів до наших днів зазнавала небачені злети кухарського мистецтва і такі ж різкі падіння. То їжу підносили до небес, вважаючи її одним з найкращих задоволень, то ставилися до неї мало не з презирством, вважаючи, що навіть розмови про продукти і страви "негідні істинного джентльмена". Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією, так що можна сказати, це найдавніша професія. Перші страви виглядали просто як обпалені на відкритому вогні напівсирі шматки м'яса або риби. Вогнем люди користувалися як мінімум з середнього палеоліту, але це не були кухарі. Про перших професіоналів, що заробляли таким ремеслом на життя, свідчать позначки грецької цивілізації на острові Крит 2600-го року до н.е. Для солдатів царя їжу готував з добірних продуктів спеціально найнятий майстер кулінарної справи. Можна сміливо припустити, що в більш давніх культурах Єгипту, Фінікії і Шумер також були професійні кулінари, що працювали для сімей знатних людей і правителів. Пізніше з'явилися такі поняття, як санітарні норми, що регулювали роботу таких фахівців.

Номер слайду 4

Цитати та афоризми про їжу. Якщо в країні немає щонайменше п'ятдесяти сортів сиру і хорошого вина, значить, країна дійшла до ручки. - Сальвадор ДаліВинахід нової страви робить більше для людського щастя, ніж відкриття нової зірки. - А. Бріллат-Саварін. Риба, щоб стати смачною, повинна поплавати тричі: у воді, в маслі і в вині. - Прислів'я. На континенті люди добре їдять, в Британії за столом хороші манери. - Джордж Мікеш. При великих неприємностях я відмовляю собі у всьому, окрім їжі і пиття. - Оскар Вайльд. Знати про їжу чоловік повинен не менше, ніж про математику або про свою рідну мову. - Гордон РамзіОжиріння в розвинених країнах - ознака бідності. Коли їжі вдосталь, забезпеченіші вважають за краще їсти не як можна більше, а як можна краще. - Джон Кей. Щоб залишатися у формі, необхідні спокій, хороша їжа і, найголовніше, ніякого спорту. - Вінстон Черчилль

Номер слайду 5

Топ-5 найбагатших кухарів світу. Ці люди заробляють десятки мільйонів доларів на рік, просто готуючи їжу. Представляємо вам п’ятірку найбагатших шеф-кухарів світу та їх середньорічний заробіток. Гордон Рамзі, 38 мільйонів доларів. Найбільш високооплачуваний шеф в цьому списку, Гордон Рамзі, краще відомий як телеведучий, ніж як кухар. Гордон ‒ володар 23 ресторанів по всьому світу, він має рекордну кількість мішленівських зірок серед кухарів не французького походження. Рамзі пише книги, веде багаторічні популярні телевізійні шоу та розвиває ресторанний бізнес. Рейчал Рей, 25 мільйонів доларів. Рей є єдиним кухарем в цьому списку, якій не належить жоден ресторан. Розбагатіти жінці вдалось завдяки телебаченню й участі у відомих кулінарних ток-шоу. Вольфганг Пак, 20 мільйонів доларів. Шеф-кухар прославився у 80-ті роки минулого століття. Нині він контролює компанію, яка включає 20 елітних ресторанів та десятки маленьких фаст-фудів. А ще Пак є незмінним кухарем на церемонії «Оскар». Пола Дін, 17 мільйонів доларів. Свою кар’єру жінка розпочала зі заснування кейтерингової компанії на останні 200 доларів. Зараз вона ‒ популярна телеведуча кулінарних передач на «Food Network». Також Пола Дін є автором 14 кулінарних книг та видавцем журналу «Кулінарія з Полою Дін», тираж якого сягає мільйона примірників. Маріо Баталі, 13 мільйонів доларів. Шеф-кухар італійського походження, що працює в США. Нині він володіє мережею ресторанів у США та Південно-східній Азії. Маріо написав 9 кулінарних книг, але основний час присвячує все-таки ресторанній діяльності.

Номер слайду 6

Вступ. Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародний день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар.

Номер слайду 7

Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія.

Номер слайду 8

Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Номер слайду 9

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним. У Франції вважалося, що навчатися кухарської справи треба з 6-7 років, інакше кухар не зможе бути по справжньому майстерним.

Номер слайду 10

Притча про професію кухара: «Чому учень повернувся»Зібралися якось філософи і засперечалися, яка професія важливіша. Один сказав:-Учитель-найпотрібніший. Без освіти прогрес зупиниться. Без будівельників людині ніде буде сховатися, і людство позбудеться прекрасних будівель, - заявив другий філософ. Музиканти, художники і поети роблять наше життя особливим. Мистецтво відрізняє людину від тварин, - вигукнув третій філософ. Тут у розмову втрутився учень і одночасно слуга господаря будинку.

Номер слайду 11

Шановні вчені, ви забули про професію кухара! Тобі не положено втручатися в нашу бесіду. Кухарська справа - не мистецтво. Іди готуй обід, - розсердився господар. Учень мовчки вийшов з кімнати. У цей день філософи не дочекалися, учень зник. Довелося господареві самому готувати обід. На жаль, після їжі філософи відчули себе погано і розійшлися по домівках. Господар знайшов іншого слугу.. Минув час, і філософ – господар будинку, помітив, що друзі перестали його відвідувати, а сам він після їжі не здатний був міркувати.

Номер слайду 12

Подумав філософ, а потім звільнив нового кухара і послав колишньому учневі записку з однією фразою: «Кухарська справа – не ремесло, а мистецтво». Незабаром вчені мужі знову стали збиратися в будинку філософа. Обговорення переривалося тільки смачним обідом, який готував учень. Кухарська справа – не ремесло, а мистецтво, кожен раз зазначав після обіду.

Номер слайду 13

Конкурс «Швидкий кухар»Учасники обирають номерки у вигляді гарбузика і займають робоче місце. Їм необхідно з запропонованого овочу нарізати прості форми нарізки. У складі журі-майстри виробничого навчання оцінюють по балам від 1 до 5

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Вікторина «Єрудит»

Номер слайду 18

Підсумки тижня. За конкурс «Швидкий кухар» учасники отримали такі призові місця: І Марочка Вікторія гр. КК-31, ІІ- Міхайлусенко Артем гр. КК-32, Сичак Анастасія гр. КК-31, ІІІ- Линник Вікторія гр. КК-29, а також за сміливість отримали нагороди наші хлопці трактористи Данило Принцевський і Ребрик Дмитро. Конкурс «Овочевий букет» І- група КК-30, ІІ- група КК-33, ІІІ- група КК-29. Конкурс «Єрудит» перемогла ДРУЖБА!

pptx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
18 лютого 2020
Переглядів
2980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку