Тренінг на тему:" Я- громадянин України"

Про матеріал
Мета тренінгу: довести , що патріотичне виховання є складовою національного виховання, ціллю якого є становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання громадянських і конституційних обов'язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, здатність стати на захист своєї Держави.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людям на здоров’я

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Україна – єдина країна

Номер слайду 6

Тема: Я - громадянин України Мета: -усвідомити себе справжніми громадянами України; -відчути відповідальність за рідну землю, мову та необхідність розвивати і захищати Вітчизну.

Номер слайду 7

План 1. Правила тренінгу. 2. Знайомство . Мозковий штурм « Я – громадянин України». 3. Очікування. 4. Робота в групах «Характеристика громадянина України». 5. Мозковий штурм «Наша мова – солов’їна». 6. Робота в групах («Вишиванка»). 7. Чи справдились мої очікування ?

Номер слайду 8

Тренінг : - « метод розвитку здібностей до навчання»; - « спосіб перепрограмування моделі керування поведінкою і діяльністю»; - « частина планової активності організації , спрямованої на збільшення професійних знань чи вмінь».

Номер слайду 9

Правила тренінгу 1. Будьте відкритими для нових вражень і нового досвіду, аналізуйте свої почуття, думки, ставлення до того, що відбувається на занятті. 2. Будьте доброзичливими і щирими, ставтеся уважно до того, що відбувається у колі, немає потреби кривити душею, висловлюватися про те, з чим ви не згідні. 3. Ви маєте особисту думку, вона цінна для нас, висловлюйте її в коректній формі, говоріть від свого імені, оскільки інші можуть мати протилежні погляди. 4. Ми, учасники і ведучі, спільно відповідаємо за те, що відбувається на занятті.

Номер слайду 10

Я - громадянин України Громадянин – це особа, що належить до певної держави, знаходиться під її владою та опікою, наділяється нею відповідними правами . Громадянство – належність до певної держави.

Номер слайду 11

Україна – багатонаціональна країна

Номер слайду 12

Державний герб України Тризуб - історичний символ Української Державності.  

Номер слайду 13

Державний прапор України  

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Громадянином України є особа, яка: - має почуття власної ролі як громадянина України; - має власне розуміння того, яким чином Україна функціонує економічно, політично, соціально, культурно, технологічно та екологічно; - не погоджується із соціальною несправедливістю; - бере участь та робить власний внесок у розвиток суспільства на різних рівнях; - несе відповідальність за власні дії.

Номер слайду 16

Основні риси громадянина України: патріотизм; чесність; співчуття; повага; відповідальність; мужність.

Номер слайду 17

Державною в Україні є українська мова

Номер слайду 18

Шануй мову свого народу Коли забув ти рідну мову, Яка б та мова не була - Ти втратив корінь і основу Ти обчухрав себе дотла. (А.Білоус)

Номер слайду 19

Символіка кольору стрічок у вінку . . . . . . . . . . . . .

Номер слайду 20

Вишиванки

Номер слайду 21

Сеник Роман

Номер слайду 22

Моя Україно, Я чую твій голос, Пшеничний твій колос У душу мені засіває зерно, Моя Україно, Колиско-калино, Пізнати тебе мені щастя дано

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
1 квітня
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку