Тренувальні вправи за темами "Однорідні члени речення" та "Звертання"

Про матеріал
Тренувальні вправи для закріплення теми "Однорідні члени речення" та "Звертання" . Презентацію можна використовувавити на уроках закріплення знань, умінь та навичок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

14.04.2021. Тема. Тренувальні вправи. Підготовка до к/р. Теоретичний блок. Однорідні члени речення – це слова, які …(чотири «О»: відносяться до слова, питання, частина мови, член речення).2. Розділові знаки.

Номер слайду 2

2. Розділові знаки. Співставити схеми і речення. Радість і смуток, і біль, і жалоба огортають мене. Світ мені усміхається тепло, радісно, весело, яскраво. Сонечко світило яскраво, але не гріло. На Батьківщину повертаються птахи: ластівки, солов’ї, лелеки. На клумбах, на газонах, на подвір’ї – скрізь полтавці прибирають торішнє листя.

Номер слайду 3

4. Розставити Розділові знаки. Рідні місця знайомі хатки садки доріжки все миготить в очах. (Панас Мирний) Просинаюся і чую пісню звідусіль з неба з повітря із землі. Я грав музику великих митців Верді Бетховена Шопена Чайковського Лисенка.

Номер слайду 4

4. Розставити Розділові знаки. Рідні місця, знайомі хатки, садки, доріжки - все миготить в очах. (Панас Мирний) Просинаюся і чую пісню звідусіль: з неба, з повітря, із землі. Я грав музику великих митців : Верді, Бетховена, Шопена, Чайковського, Лисенка.

Номер слайду 5

5. Звертання. Розділові знаки в реченнях. ТЕОРЕТИЧНИЙ БЛОК. Звертання – це слово або сполучення слів, яке вказує на … Стоїть у формі … За будовою буває … Член речення … Місце в реченні / розділові знаки._____ _____ , , _____ ____. , ! ______ _____ _____.______ ______ _____, . ! ?

Номер слайду 6

3. Розставити Розділові знаки. Мамо чого зажурились? Розкажіть мені мамо про своє життя. Заспівай мені мамо! Любий тату Нагадайте дідову пісню. Одягніть моя доне і сину вишиванку на свято!

Номер слайду 7

3. Розставити Розділові знаки. Мамо, чого зажурились? Розкажіть мені , мамо , про своє життя. Заспівай мені , мамо! Любий тату! Нагадайте дідову пісню. Одягніть , моя доне і сину , вишиванку на свято!

Номер слайду 8

3. Вправа «редактор». Прийду до тебе, Дніпро, посивілий! Калино калино! квітуй у долині! Стомилася, сину дай одпочину. Не розгубися, син, у дорозі! Ще, ти, будеш зеленіти у красі своїй.

Номер слайду 9

3. Вправа «редактор». Прийду до тебе, Дніпро, посивілий! Калино , калино! квітуй у долині! Стомилася, сину , дай одпочину. Не розгубися, син(у), у дорозі! Ще , ти , будеш зеленіти у красі своїй.

Номер слайду 10

Д/З Повторити матеріал, який опрацьовували за темами «Однорідні члени речення» та «Звертання». Переглянути навчальні презентації за датами: 31.03., 05.04., 06.04., 09.04., 12.04., 13.04.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. швачич Любов Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 квітня 2021
Переглядів
8515
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку