Туризм, як основа економіки України

Про матеріал

Туризм - це галузь економіки, яка задовольняє потреби туристів, основна функція якого - забезпечення людини повноцінним і різноманітним відпочинком.Туризм є основою економіки багатьох розвинених країн світу. В даний час він перетворився в індустрію міжнародного масштабу, що займає по доходах третє місце серед найбільших галузей економіки.Туризму поступається лише нафтопереробна промисловість і автомобілебудування.Туристську індустрію можна розглядати як сукупність готелів і інших місць розміщення,засобів транспорту,пунктів громадського харчування,розваг, об'єктів пізнавального,оздоровчого, спортивного і іншого значення, організацій, що здійснюють туристську діяльність, організацій, що надають послуги гідів - перекладачів.Туризм вважається однією з найбільших, високоприбуткових галузей економіки, він є джерелом надходжень іноземної валюти.. У таких країнах, як Туреччина, Єгипет, Китай туризм забезпечує від 25 % до 30 % всіх валютних надходжень..

Перегляд файлу

                                             ТУРИЗМ-ЯК ОСНОВА ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ.

                                           

Люди, які час від часу подорожують, розширюють свій світогляд. Іншими словами, подорожуючи-пізнають щось нове і змінюють своє оточення. Це дозволяє не обмежувати себе в тому, що маєш а йти тільки вперед і розвиватися духовно.Туризм як товар реалізується у формі послуг.

Туризм - це галузь економіки, яка задовольняє потреби туристів, основна функція якого - забезпечення людини повноцінним і різноманітним відпочинком.Туризм є основою економіки багатьох розвинених країн світу. В даний час він перетворився в індустрію міжнародного масштабу, що займає по доходах третє місце серед найбільших галузей економіки.Туризму поступається лише нафтопереробна промисловість і автомобілебудування.Туристську індустрію можна розглядати як сукупність готелів і інших місць розміщення,засобів транспорту,пунктів громадського харчування,розваг, об'єктів пізнавального,оздоровчого, спортивного і іншого значення, організацій, що здійснюють туристську діяльність, організацій, що надають послуги гідів - перекладачів.Туризм вважається однією з найбільших, високоприбуткових галузей економіки, він є джерелом надходжень іноземної валюти.. У таких країнах, як Туреччина, Єгипет, Китай туризм забезпечує від 25 % до 30 % всіх валютних надходжень.. В Європі створена загальноєвропейська система туристичних доріг, чому сприяв великий наплив автотуристів. Туризм стимулював розвиток виробництва сувенірів, ювелірній промисловості,літератури для туристів. Туризм - одне з джерел створення додаткових робочих місць.Витрати туристів з інших регіонів являють собою вклади в економіку приймаючого регіону.

Що стосується безпосередньо України,В Україні практично відсутні відповідна система для підготовки, а також перепідготовки кадрів у сфері туризму ,що відповідають світовим стандартам.Все ще залишається актуальним питання екологічного стану, незважаючи на те, що Україна вже зробила значний крок - порівняно з 1990 роком зменшила забруднення атмосфери на 58,56%.Ні для кого ні секрет, що ми маємо величезний туристичний потенціал, але, на жаль, використовуємо його не дуже ефективно. Причини цього полягають у непростій соціально-економічній ситуації в країні, екології, а також у відсутності ефективної стратегії розвитку туризму.

Серед найпопулярніших туристичних напрямів варто зазначити місто Львів з його старим середньовічним містом та унікальною архітектурою з польськими та австрійськими впливами- вважається головним туристичним напрямом в Україні, коли справа доходить до архітектури і культури. Київ — історична столиця сучасної України.Головні пам'ятки:Софійський собор,Золоті ворота ,Маріїнський парк,Майдан Незалежності,Хрещатик,Києво-Печерська лавра.Природні багатства України дають можливість розвиватися зеленого туризму. Цей напрямок активно формується в Херсоні, Закарпатті, Карпатах, Полтаві, Черкасах. Такий вид туризму приваблює жителів мегаполісів можливістю ознайомитися з сільською культурою, традиціями, народними ремеслами.Влітку сільський відпочинок в Карпатах пропонує туристам розваги на будь-який смак. Активних туристів чекають походи в гори, купання в гірських річках і озерах, сплави на байдарках, катання на конях і квадроциклах, велосипедні прогулянки,Сходження на Говерлу,похід до озера Синевир, Несамовите озеро,похід на полонину,сувенірний ринок в Яремче,де ви можете купити сувенір на пам'ять з натурального дерева,глини або навіть вовни.

В Україні третє місце в сфері туризму займає місто Одеса. Відомий спуск до Морського вокзалу йде через Потьомкінські сходи, довжина якої 142 метри. На бульварі можна помилуватися пам'ятником нащадку французького кардинала Рішельє, якого традиційно призначають побачення городяни.

На даний момент у туристичної сфери України є лише два шляхи до подальшого ходу подій.: робити акцент на іноземного споживача чи відновлювати внутрішній туристичний процес. Так чи інакше, в обох випадках вкрай необхідно негайне зміна вітчизняного ринку туристичних послуг згідно з міжнародним вимогам. експерти радять віддавати перевагу іншому варіанту. Це не означає ігнорувати міжнародної туризм, але особливу увагу варто акцентувати на тому, щоб розвиватися за рахунок власних споживачів, а вже потім, маючи свою базу, прагнути удосконалити досягнення на світовому рівні.

Розвиток туризму в Україні є особливо важливим, оскільки саме завдяки цій сфері можна поліпшити соціально-економічну ситуацію в країні. Враховуючи це, держава повинна сприяти міжнародному співробітництву і створенню економічних основ туризму як прибуткової галузі економіки України.

Робота виконана під керівництвом вчителя географії-Попової Лілії Михайлівни

docx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
624
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку