турнір знавців біології

Про матеріал
План проведення турніру Представлення “візитки команд” Розминка: “ Чи знаєте ви що?” І тур “ Капітанський” ІІ тур “Основний” ІІІ тур“Домашнє завдання” Підсумки турніру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку:“Турнір знавців біології”

Номер слайду 2

План проведення турніру. Представлення “візитки команд”Розминка: “ Чи знаєте ви що?”І тур “ Капітанський” ІІ тур “Основний”ІІІ тур“Домашнє завдання”Підсумки турніру.

Номер слайду 3

Візитна карта команди “Флорист”Девіз команди: “Знання флори – ключ до перемоги”Емблема:

Номер слайду 4

Візитна карта команди “Еволюціоніст”Девіз команди: “Еволюцію вивчати – шлях до вмінь перемагати”Емблема:

Номер слайду 5

Розминка: “Чи знаєте ви, що?”Щоб зварити яйце страуса, його потрібно кип'ятити не менше - 40 хвилин. Жирафи народжують стоячи і перше, що чекає на малюка жирафи на цьому світі - це падіння з двометрової висоти. Південноамериканський електричний вугор може генерувати напругу до 1200 вольт. Якщо налити скорпіону на спину алкоголь, то він може заколоти себе насмерть. Хамелеони можуть викидати свій язик на відстань, рівну половині довжини тулуба. Домашній кіт муркотить з частотою 26 циклів у секунду. З такою ж частотою працює дизельний двигун. Домашня муха живе всього лише 14 днів. Довжина язика жирафи досягає пів метра, і з його допомогою він чистить свої вуха. Мільйони дерев випадково саджають білки. Вони закопують в землю горіхи, а потім забувають, де їх сховали. Серед тварин теж є лівші і правші: білі ведмеді - лівші. Незважаючи на горб, хребет у верблюда - прямий. Кріт може за одну ніч прорити тунель довжиною в -76 метрів. Равлик може повзти по лезу бритви, не будучи пораненим, виробляючи слиз, який допомагає йому безпечно ковзати. Самці мавпи лисіють так само, як і чоловіки. Незважаючи на довжину, шия жирафи має лише сім хребців - таку ж кількість хребців має і шия людини. Рибі-жабі потрібно всього 6 мілісекунд, щоб відкрити рот, зловити жертву, проковтнути її і закрити пащу. Котячі щелепи не можуть рухатися в сторони

Номер слайду 6

Конкурс капітанів

Номер слайду 7

Завдання 1. "Коеволюція"Взаємовідносини  квіткових і комах - результат коеволюції. У парі "орхідея Офрис бджолоносна і бджола" відносини особливо важливі для квітки. Чому? Який зиск з цих відносин має орхідея, а який бджоли? (5 балів)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Завдання 2. "Рослина-хижак Ця рослина – представник класу Дводольні. Чи можна назвати її міксотрофом? Обґрунтуйте відповідь, визначте систематичне положення та значення цієї рослини. (5 балів)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Завдання 3. "Грибна геометрія "Досвідчені грибники вважають, що росту шапкових грибів притаманний певний математичний порядок. Яка ваша думка? Вiдповiдь обгрунтувати. (5 балів)

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Завдання 4. "Сором’язлива рослина Назвіть рослину зображену на відео. Опишіть зображене явище? Чим воно зумовлене? Поясніть який механізм лежить в основі таких рухів?  (5 балів)

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Завдання 5. "Мурашина загадка. Мурахи – старанні робітники, які перетягують шматочки листочків, що часто в двадцять разів перевищують їхню власну вагу. Це здається тим паче дивним через те, що самі мурахи не їдять листя. Які мурахи зображені на фотографіях? Навіщо цим комахам листя? (5 балів)

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Завдання 6."Сніданок"Яку рослину представлено на відео? Як відбувається цей процес? (5 балів)

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Завдання 0. "Павучий обід"Павук не з’їдає свою жертву у звичному розумінні цього слова. Яким же чином павуки задовольняють потребу в їжі?(5 балів)

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Операційна медичного факультету Київського університету». Яка головна небезпека виникала при проведенні операції за таких умов В музеї медицини представлена експозиція «? (5 балів) Завдання 7."Небезпечна операція"

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Завдання 8 ."Палеовізит" Перед вами музейний експонат – скелет викопного чудовиська. Ідентифікуйте тварину, якій він належав. (5 балів)

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Завдання 9. "Творіння" Цей процес упереджує будь яке життя. Як він називається та проходить? (5 балів)

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Завдання 10. "Квітка-символ"Серед квітів, представлених на світлинах, знайдіть квітку, яка вважалася символом хоробрості, краси й безсмертя. (5 балів)

Номер слайду 28

Номер слайду 29

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!!!

pptx
Додано
30 жовтня 2019
Переглядів
1008
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку