Твір-роздум на тему: « Втілення рис справжньої людини в образі Івана Терешка з повісті «Альпійська балада» В.Бикова»

Про матеріал
Твір-роздум на тему: « Втілення рис справжньої людини в образі Івана Терешка з повісті «Альпійська балада» В.Бикова» містить роздуми про наслідки, які спричинили війну, про долю звичайного хлопця з білоруського села.
Перегляд файлу

Твір-роздум на тему:

« Втілення рис справжньої людини в образі Івана Терешка з повісті «Альпійська балада» В.Бикова»

Війна зрівняла всіх: бідних і багатих, молодих і старих. Поділила життя на до і після. Всі відчули жахіття війни, біль, втрати рідних і близьких.

Іван Терешко – молодий хлопець з білоруського села, до війни жив спокійним розміреним життям, працював у колгоспі. Та у важкі часи війни вимушений був піти на фронт. Був рядовим солдатом, мав урядові нагороди. Проявив себе як відповідальний, сміливий, хоробрий воїн. Потрапивши в полон, не втрачає надії на порятунок, і тричі втікає з концтабору та марно.

Доля дає йому останній шанс для втечі. І він хоче ним скористатись. Разом з ним тікає з полону дівчина Джулія, яка шукає захисту у цього сміливого, витривалого солдата. Вона стає для Івана перешкодою, тягарем, товаришем, однодумцем, першим і останнім коханням.

Іван змінюється разом з нею, спочатку жорстокий, сердитий, потім турботливий,ніжний. Навіть у такий страшний час доля дає можливість людям для хвилини щастя.

Я згодна з тим, що Іван втілює у собі риси справжньої людини. Адже залишатися людяним у час війни вдавалося не кожному. Думки про порятунок не рідко перетворювали людей на егоїстів.

Опинившись поруч з Іваном Терешком для Джулії означало бути врятованою. Адже, він жертвує власним життям заради неї.

Сильний, мужній, відважний – ось який повинен бути справжній чоловік.

 

docx
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку