Твір з української літератури на тему"Мій Шевченко"

Про матеріал

Твір на тему "Мій Шевченко" призначений для опрацювання на уроках української літератури.

Перегляд файлу

         Шпак Катерина Олексіївна

Учениця 6-А класу

Старосинявського ліцею ім.О.Романенка

Мій Шевченко

        Тарас Шевченко – видатний український поет, письменник, художник, основоположник української літератури, громадський та політичний діяч. Недарма його називають пророком. Адже зміст його творів актуальний і сьогодні. Крізь роки в рядках його віршів ми читаємо ці пророчі слова, які на вустах, в думках та в серці кожного українця. 

        Дитинство Шевченка було таким тяжким, як і все життя. Злидні, рання втрата матері, а згодом і батька, наймитування – все це відобразилося у його подальшій творчості. Поет не міг про це мовчати, і не мовчав, тому тричі був арештований. Як на мене, у нього була велика внутрішня сила, щоб гуртувати народ навколо ідей людяності, рівності прав, ненависті до поміщиків та царизму. Патріотизм та любов до звичайних людей наскрізною лінією проходять через усю його творчість.

        Шевченко був мужнім сином своє рідної України та займався улюбленою справою, незважаючи на заборони. Найзнаменитішою збіркою письменника є «Кобзар». Кожне слово влучило в серце і було його найміцнішою зброєю. Перший твір, який познайомив мене з творчістю Т.Г. Шевченка, був вірш «Садок вишневий коло хати». Здавалося б, звичайна картина  весняного вечора, але, я думаю, у ній є щось особливе, те, що надовго запам’ятовується. Я впевнена, що кожен українець знає свого нащадка. Завершити думку хочеться рядками з поеми «Кавказ»:

«Борітеся – поборете,

Вам бог помагає,

За вас правда, за вас слава.

І воля святая!»

docx
Додано
26 березня 2023
Переглядів
4424
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку