Творча робота "Дружба кола з трикутником"

Про матеріал
Творча робота "Дружба кола з трикутником"-казка про взаємозвязки і властивості геометричних фігур.Можна використати до уроку "Коло , описане навколо трикутника і коло ,вписане в трикутник".
Перегляд файлу

Творча робота  «Дружба кола з трикутником».

Дружба – велика справа. Дружба є серед людей ,тварин, рослин. Дружба є серед країн.  Дружба є серед чисел у країні Алгебрі  і серед фігур у країні  Геометрії.

   В геометрії дружать точки і прямі, суміжні і вертикальні кути. Коло  подобалось усім за рівну круглу форму і постійність характеру. Те,що коло дружить з правильними многокутниками розуміли всі. На те вони правильні многокутники. Але коли коло обрало собі другом трикутника, то здивувалася вся країна геометрія.

  • Що коло знайшло у трикутнику? Він такий кутастий, постійно змінює свій характер то відносно сторін, то відносно кутів, -  гомоніли фігури.
  • Я маю більше кутів, тай сторони маю гарні, паралельні. А кути протилежні завжди рівні, та я не сподобався колу, - урчав паралелограм - іноді з ромбом дружить і тільки.
  • А ми які чудові. Скільки маємо сторін і кутів, не те,що звичайний трикутник, - доводили многокутники, - і на нас коло не звернуло уваги, поважає тільки правильні.
  • Яка може бути дружба, якщо у них немає нічого спільного? – казала трапеція, але з трикутником завжди дружить а зі мною іноді. Несправедливо це!

     А трикутник і коло дружили, захищали один одного від недругів.

Якщо колу щось загрожувало, то трикутник приймав його під свій дах і кутами як шпагами захищав друга..Коло не мало кутів але завжди котилося на допомогу трикутнику,закривало його з усіх боків огорожею без виходу і входу, щоб ніхто не образив трикутника. Це була міцна дружба. Щоб довести свою досконалість іншим фігурам, вони почали шукати зв’язки елементів. У них є спільні елементи, коли коло вписується  у трикутник або описується навколо нього..Коло і трикутник закричали: «Ура! Всі ви тепер бачите скільки спільного між нами і як ми підходимо один другому!»

 Соромно стало фігурам за їх заздрість, за бажання розлучити друзів.

Друзів обирають не за зовнішній вигляд а за внутрішні якості. Треба просто дружити, поважати один одного, допомагати в скрутну хвилину.

docx
Додано
14 березня 2021
Переглядів
275
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку