творча робота "Настільна лампа"

Про матеріал
Настільна лампа, обов’язковий атрибут в кожному будинку. Її використовують в спальні, на робочому столі, в дитячих кімнатах. Крім того, що настільна лампа виконує практичні функції, вона ще й елемент декору. В магазинах можна знайти тисячі варіантів ламп найрізноманітніших форм, і відрізняються матеріалом виготовлення.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

Творча робота

« Настільна лампа »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021.р.

http://orilkash.ucoz.ua/DSCN3725.jpg

 

 

 

Ще з давніх часів люди цінували те, що було створено природою. З дерева в старовину виготовлялися практично всі предмети для дому. І це не випадково. Більш екологічно чистий і безпечний матеріал складно знайти. А природна краса неповторної текстури вражає своїми вишуканими контурами. Саме тому сучасне оформлення інтер'єру не обходиться без цього цінного матеріалу. Дерево можна використовувати не тільки для обробки приміщення або для виготовлення меблів. Унікальне, оригінально і неповторно виглядають дерев'яні освітлювальні прилади, особливо якщо це саморобні світильники з дерева.

У кожного тесляра залишається безліч цінних дерев'яних обрізків, яким, як правило, складно знайти застосування, однак поспішати викидати їх також не варто. З них можна виготовити незвичайний стильний світильник. 

Настільна лампа, обов’язковий атрибут в кожному будинку. Її використовують в спальні, на робочому столі, в дитячих кімнатах. Крім того, що настільна лампа виконує практичні функції, вона ще й елемент декору. В магазинах можна знайти тисячі варіантів ламп найрізноманітніших форм, і відрізняються матеріалом виготовлення. Але якщо варіанти в магазинах вас не влаштовують, то можна зробити настільний світильник своїми руками з дерева, який буде виглядати не гірше, а може навіть і краще. Для того, щоб створити світильники з дерева своїми руками, потрібно підключити фантазію. Все що потрібно це просто трохи старання і бажання зробити оригінальний елемент дизайну. Такий світильник буде виглядати дуже оригінально, і вам не доведеться затратити на нього багато часу і сил.

При роботі над проектом вирішувалися наступні завдання: розробити технологічний процес виготовлення настільної лампи з доступних матеріалів, із застосуванням інструментів, пристосувань та верстатів, наявних в шкільній майстерні.

 

 

Для роботи потрібно:

  •  Дощечки товщиною 15мм, 8мм, або фанери, розміром за шаблоном.
  • Болти М6-3 шт, або М5-3шт, патрон електромонтажний для світильних приладів, електричний провід, вимикач, штепсельна вилка.
  • Клей ПВА, або прозорі клеї типу "Момент" або "Титан".
  • Шило, дриль з свердлом, діаметром 5 мм, 6 мм.
  • Шліфувальна шкурка різної зернистості.
  • Для оздоблення лак, випалювач.

 

Порядок виконання роботи

З картону необхіно виготовити шаблони майбутнього виробу-світильника.

Візьміть приготовані шаблони і обведіть їх олівцем  на підготовлених дощечках, або шматку фанері.

Акуратно виріжте або випиляйте лобзиком заготівки виробу.
Випиляні заготівки обробити абразивною шкуркою, чи на шліфувальному верстаті. По розмітці за шаблоном просвердлити отвори діаметром 6 мм,

5 мм, для кріплення ніжок  виробу, та майбутнього плафону світильника. Краще робити отвори, склавши деталі стопкою - тоді вони будуть краще підігнані одна до одної в кінцевому виробі. Не забуваємо підкласти брусок під вихідний отвір.

Для того, щоб настільна лампа була більш стійкою, лапи майбутньої собаки треба трохи розвести в сторони. Вони трохи скошені в місці кріплення до корпусу. Скоси робив на шліфувальному верстаті, можна також рубанком. Випиляні заготівки плафону склеїти за допомогою клею ПВА. Після повного висихання клею в задній стінці просвердлюємо отвір під кріплення електричного плафону.

Коли всі частини готові, їх покриваємо лаком. Після повного висихання всіх деталей, збираємо у виріб, встановлюємо електричну частину світильника, та випробовуємо його.

C:\Users\Дима\Pictures\20190109_113937.jpgC:\Users\Дима\Pictures\20190109_114010.jpg

C:\Users\Дима\Pictures\20190109_114023.jpgC:\Users\Дима\Pictures\20190110_105537.jpg

C:\Users\Дима\Pictures\20190110_143506.jpgC:\Users\Дима\Pictures\20190110_145125.jpg

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
17 лютого 2021
Переглядів
1772
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку