Творчі експерименти у молодшій школі

Про матеріал
В даній розробці подані майстер-класи з Великодніх аплікацій квітів, курочки та віночка. Користь аплікації полягає в наглядному сприйнятті кольорів, розмірів і форм, співвідношенні їх між собою, гармонійному поєднанні елементів у композицію. Фінальний результат стане гарною прикрасою для вашої оселі або класу.
Перегляд файлу

fon_risovanie_cvetov

 

 

Найпростіша аплікація з квітами для дітей

Користь аплікації полягає в наглядному сприйнятті кольорів, розмірів і форм, співвідношенні їх між собою, гармонійному поєднанні елементів у композицію. Такі етапи, як вирізання та приклеювання, сприяють вдосконаленню моторики пальців. Фінальний результат стане гарною прикрасою для вашої оселі або класу.

Матеріали:

  • двосторонній кольоровий папір;
  • простий олівець;
  • зелений фломастер;
  • клей ПВА;
  • основа з блискучого картону;
  • рама — за бажанням.

applikaciya_s_cvetami_01.png

 

Процес:

Зігніть невеликий шматочок двостороннього кольорового паперу навпіл. Біля лінії згину промалюйте 6 — 7 напівсердечок: це будуть пелюстки для однієї квітки. Виріжте подвійні пелюстки по наведеному контуру.

applikaciya_s_cvetami_02.pngapplikaciya_s_cvetami_02.png

На нашій основі із сріблястого металізованого картону буде розміщено три квітки різних пастельних кольорів: жовта, блакитна і рожева. Спочатку розкладіть елементи на папері, продумайте найкрасивішу розкладку, а потім приклеюйте пелюстки нижньою гранню до основи. Намагайтеся, щоб напрямок пелюсток в межах однієї квітки співпадав, проте два сусідні бутони можуть відрізнятися.

applikaciya_s_cvetami_03.png

У кінці промалюйте фломастером стеблини у вигляді пунктирних або суцільних ліній. Наклейте листочки з зеленого паперу. Помістіть аплікацію у раму, якщо ви її заздалегідь підготували. Вдалої творчості з цим простим, але цікавим проектом!

applikaciya_s_cvetami_04.png

 

 

 

Курочка з курчатами

 (проект для найменших)

Діти люблять іграшки з паперу, особливо створені своїми руками. Пропонуємо просту паперову аплікацію з домашніми птахами, яких, до речі, можна використовувати у грі, якщо не приклеювати до основи.

Матеріали:

  • три аркуші міцного паперу;
  • маркер;
  • предмет з круглим контуром;
  • ножиці;
  • кольоровий папір.

 

 

 

kurochki__01.jpg


 

Хід роботи:

Обводимо та вирізаємо три кола: одне буде більшим для мами-курки, та два менших для створення курчат. Від краю до центру робимо один рівний надріз ножицями, — і так для кожного кола. Перегинаємо та притискаємо одну з відрізаних частин, як на фото.

kurochki__02.jpgkurochki__02.jpg

Промальовуємо нариси крила і вирізаємо по контуру, а також заокруглюємо голову пташок. Далі намалюємо очі та приклеїмо зі звороту дзьобики і гребені з червоного кольорового паперу.

kurochki__03.jpgkurochki__03.jpg

Якщо ви плануєте робити аплікацію — наклейте курочку з дітьми на міцний аркуш паперу, домалюйте маркером лапки у птахів. Якщо хочете використовувати в якості паперових іграшок — укріпіть знизу картоном або акварельним листом (підклейте).

kurochki__04.jpg

 

 

 

Як зробити пасхальний віночок своїми руками

Спільна творчість у сімейному колі зближує учасників процесу. Дитина вчиться прикрашати будинок на свята, формуються нові традиції.

 

Матеріали:

  • пластикова або паперова тарілка;
  • декілька аркушів скрап паперу;
  • ножиці;
  • двосторонній скотч (клей);
  • стрічка.

Pashalnyj-venochek-01.jpg

Процес:

Вирізаємо середину із одноразової тарілки. Залишиться основа для віночка. Відкладаємо в сторону.

Pashalnyj-venochek-02.jpgPashalnyj-venochek-02.jpg

Малюємо на одному щільному листі видовжений овал — це буде форма яйця. Прикладаючи форму до аркушів скрап паперу з візерунками, обводимо її та вирізаємо. Нам потрібно 10 яєць. Красиво викладаємо їх по колу. Коли розкладка сподобається, приклеюємо кожен овал до основи.

Pashalnyj-venochek-03.jpg

На звороті пластикової основи прорізуємо два отвори, протягуємо стрічку та зав'язуємо на бантик, або утворюємо петлю та підвішуємо до дверей.

 

docx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Майстер-класи
НУШ
Інкл
Додано
6 березня 2021
Переглядів
504
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку