Творчі роботи «Україна починається з тебе»

Про матеріал
Тема творчих робіт "Україна починається з тебе" актуальна в наш час. Учні висловлюють патріотичні почуття, власну думку щодо подій, які відбуваються сьогодні в Україні. Вони вміють формулювати тезу, аргументувати її, наводити приклади, робити висновок. Творчі роботи можуть бути використані на уроках розвитку звязного мовлення, української літератури, у позакласній роботі.
Перегляд файлу

           Творчі роботи «Україна починається з тебе»

 

Україна – моя Батьківщина. Тут я народилася, живу, ходжу до школи. Вона єдина, неповторна, незалежна держава, частинка Європи.

Чому ж Україна починається з тебе і з мене? Тому, що від нашого ставлення до рідної землі, батьків, природи залежить процвітання України. Дотримання народних звичаїв, обрядів, виконання певних обов’язків – це лише початок. Напевне, кожен знайомий із таким поняттям, як патріотизм. Сьогодні наша Україна чинить шалений опір повномасштабному російському вторгненню. Ворожі війська обстрілюють житлові квартали, лікарні, навчальні заклади, знищують усе на своєму шляху. За інформаційними даними, кількість знищених російських окупантів перевищила сотні тисяч осіб. Знешкоджено сотні одиниць бронетехніки, зокрема, танки, гелікоптери, літаки тощо. Любов до своєї країни -це особливе ставлення до держави, рідних і близьких людей, до самого себе. Воно розкриває головні питання й проблеми людства. Відданість Батьківщині  одухотворена глибокою  любов’ю до неї, вірністю їй,  готовністю до її захисту та соціальної допомоги людям.

Якщо  почнеш діяти зараз, то згодом люди будуть вдячні тобі. Можна робити маленькі, але дуже значні справи для свого класу, міста, країни. Наприклад, посадити дерева, облагороджувати навколишнє середовище, допомагати людям, які цього потребують. Це в мирний час, а сьогодні можна волонтерити, посильно допомагати дорослим. Якщо ж саме зараз почати все це виконувати, то можна сміливо сказати, що ти любиш свою країну та хвилюєшся за її майбутнє і власне теж. Я вважаю, що всі українці повинні об’єднатися в єдину групу (вони вже об’єдналися!) та спільними зусиллями йти до поставленої мети. Головне – мати величезне бажання й діяти. Так ми зможемо відстояти Україну ( а ми точно зможемо це зробити, відбудувати її, зберегти мир і рідну країну, її мову, традиції, культуру), яка буде високим, найкращим показником, взірцем для інших країн – великих і малих.

        Я маю надію, що спільними зусиллями зможемо зробити нашу країну  щасливою. Отже, діймо вже сьогодні,  адже Україна починається з нас!              

                                                                                                          

     

Україна починається з тебе

Україна – місце, де народилася й живу, це - моя Батьківщина.  А виросла я в маленькому місті нашої країни  - Охтирці. Воно прекрасне й дуже затишне. У моєму містечку проживають дружні та доброзичливі люди, які готові завжди допомогти один одному в скрутні моменти життя, наприклад, консолідувати зусилля та спільними коштами перемогти смертельні хвороби не одного як маленького, так і дорослого охтирчанина.  Сьогодні вони  мають сили й величезне бажання перемогти ворога, знищити його, не дати можливості панувати на нашій волелюбній землі, як це свого часу робили наші славні предки, земляки, пам'ять про яких ми свято шануємо.

На мою думку, кожна людина повинна вірити у світле  майбутнє своєї країни. Ми, українці, можемо скоїти гідні вчинки, щоб завжди пишатися своєю державою. Підтримувати один одного, адже разом ми – сила, наша нація нездоланна. Ми знаємо, що українці – це сильний та мужній народ, котрий буде стояти горою за рідну країну. Особливо це важливо сьогодні, коли вороги не дають змоги засинати дітям і дорослим під мирним небом над головою. Українці об’єдналися проти несправедливості та в єдиному пориві знищують ворогів, ідуть до перемоги.

Наша Батьківщина була і є дружньою у ставленні до інших країн, але зазнала віроломного, зрадливого вторгнення від братнього сусіда. Ця ситуація показала, як інші держави світу підтримують та допомагають Україні, як самі українці змогли вистояти під тиском «Градів» та мінометів, об’єднати свої зусилля й дати гідну відсіч нападникам.  Мене це дуже тішить, я глибоко вдячна воїнам-захисникам!  Дуже хочу, щоб у майбутньому українці, тримаючись за руки, раділи блискавичній і гідній перемозі над ненависним ворогом.

А що ми, діти, уже сьогодні можемо зробити для України? Упевнена: повинні з дитинства вести лік гарним справи заради Батьківщини. Змалечку доглядати за природою, не зривати, не псувати  рідкісні рослини, які занесені до «Червоної книги України», а берегти їх, прибирати ліс та не викидати будь-де сміття, сортувати його. Я вважаю, що діти повинні старанно вчитися, прагнути до отримання нових знань та вмінь, адже розумне підростаюче покоління здатне змінити долю своєї держави, вивести її на новий рівень життя та розвитку, що дасть можливість кардинально впливати на світову економіку, політичні процеси, жити в мирі та дружбі.

Друже, пам’ятай: Україна починається з тебе і з мене! Зробімо нашу Батьківщину вільною, квітучою, багатою, щасливою, самі змінившись на  краще!

                                                                                              

 

 

Україна починається з тебе

 

         Друже мій, усе починається з тебе:  твоє життя,  майбутнє і навіть сам ти.

        Від того, чи пройдеш швидко й  байдуже біля старенької бабусі, котра просить коштів собі на хліб (на жаль, таке трапляється в нашому житті),  чи викинеш  непотріб  у смітник або залишиш його серед двору, може залежати дуже багато.

         На мою думку, щоб змінити свою країну, треба почати з себе. Якщо кожен із нас  зможе це зробити, критично оцінивши власну поведінку, рівень навчання, обізнаності  та вихованості, то незабаром ми зможемо досягнути своїх цілей, поставленої мети.

         Колись, дуже давно, Україна почалася з однієї людини - то був перший українець. А в день  народження кожного з нас стартувала НОВА Україна - наша. Вона почалася з тебе і з мене. Саме ми зможемо вплинути на змінити в країні,   починаючи себе. Знаємо, що сьогодні точаться жорстокі й кровопролитні бої за свободу й незалежність нашої країни, українського народу як у містах, так і в невеличких містечках та селах. Але ворогам нас не зломити. Такого жахіття ніхто не очікував, навіть не думав про нього. Ми, українці, змогли зібратися з силами, щоб підтримувати одне одного, допомагати всім, хто потребує невідкладної, нагальної допомоги: дати прихисток,  забезпечити  продуктами та медикаментами, одягом, сказати добре слово, просто співчутливо вислухати… Не можно втрачати сили духу, опускати руки, розчаровуватись у самому житті ні в якому разі! З початку російського нападу на Україну загинула велика кількість   як військових, наших захисників і захисниць, так і цивільних, серед них – діти, майбутнє нашої країни. Громадяни України отримали поранення, багато з них перебувають у лікарнях. Але як приємно усвідомлювати, що по всьому світу відбуваються акції на підтримку України, нас підтримує увесь світ! Україна отримала повну підтримку від країн ЄС щодо відключення Росії від SWIFT,  багато  країн закрили небо для російських літаків. Мені, звичайно, дуже шкода, що рашисти розбомбили наш літак "Мрія", нашу гордість і красу, знищили інфраструктуру численних місць і сіл, архітектурні цінності українського народу й не тільки. Я впевнена: Україна переможе, ми відбудуємо країну, піднімемо економіку, промисловість, життя продовжується! Письменники й поети, художники й композитори створять нові шедеври. Усе буде УКРАЇНА!

         Отже, кожній людині, кожному українцю чи україночці слід почати змінювати себе, щоб перетворити рідну країну чи навіть увесь світ на прекрасне й життєдайне середовище. Письменники й поети, художники й композитори  напишуть нові твори – і вони будуть прекрасними! На мою думку,  саме так ми зможемо довести самим собі, усьому світові, що наша рідна Україна дійсно починається з тебе і з мене – із кожного з нас!.. Слава Україні!

                                                                                                

 

   

 

 

docx
До підручника
Українська мова 9 клас (Авраменко О.М.)
Додано
8 червня 2022
Переглядів
8559
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку