Творчий проект «Чарівні квіти»

Про матеріал

У студії декоративно-прикладної творчості учні працюють над творчим проектом "Чарівний світ квітів".

Використовуючи декоративні матеріали (бісер, стеклярус), натуральні матеріали (зерна, крупу) гуртківці створюють декоративні картини на яких зображені чарівні квіти.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий проект«Чарівні квіти»Студія «Сувенір»Викладач Тетяна Нестеровам. Краматорськ

Номер слайду 2

Коли ми думаємо про квіти, перед нашим уявним поглядом кружляють у різнобарвному хороводі царствені троянди і хризантеми, садові гладіолуси і тюльпани, прості милі ромашки і дзвіночки. Ці досконалості природи викликають тільки прекрасні почуття. Навіть не хочеться думати про те, яким би сумним і непоказним став світ без квітів. Адже вони своєю красою і ніжним ароматом роблять наші дні величніше і яскравіше. Картини виконали учнів Студії «Сувенір»

Номер слайду 3

Найкращим і найдоступнішим засобом для пізнання барв та кольорів нашого життя є квіти. Щодня, відволікаючись від міської суєти та проблем, ми маємо надзвичайну можливість зануритися в казкову планету – планету квітів. Живі квіти, що приносять нам стільки позитивних емоцій і настрою, є невід'ємною частиною життя творчої людини. Квіти – чудовий символ спілкування людей. Дарувати квіти – означає передавати за допомогою квітів свої почуття, встановлюючи духовну близькість. Відзначенню знаменних подій квіти надають особливої теплоти й урочистості.

Номер слайду 4

«Людині для життя потрібні сонце, воля і маленька квіточка», – сказав колись видатний казкар Ганс Крістіан Андерсен.

Номер слайду 5

Квіти дарують нам не тільки свою красу. Вони — частинка всієї живої зеленої природи, завдяки якій ми маємо змогу дихати чистим повітрям. Адже рослинність, яка прикрашає нашу Землю, часто називають легенями планети. Квіти, як відомо, благотворно впливають на здоров’я. Вони очищають повітря від вуглекислоти, збагачують його киснем. А ще у квітів є особливе багатство — цілющі лікарські властивості. Ціла скарбничка природи схована у кожній, навіть найменшій квіточці. Іноді ми навіть не здогадуємося, що найпростіші лісові, польові, лугові квіти — справжні лікарі.

Номер слайду 6

Виразити красу квітки можна різними способами: зобразити її на холсті з допомогою фарб, або описати за допомогою слів, створивши картину в нашій уяві. Бути може, вірші про квіти пробудять у вас творчу нотку. Прекрасні образи квітів розбурхували фантазію художників і поетів з давніх часів, служили джерелом натхнення і народжували прекрасні легенди. Красу квітки часто порівнювали з жіночою красою, настільки ж витонченою і вишуканою, такою різною і завжди дивовижною. Як кожна квітка знайде свого поціновувача, так і кожна жінка знаходить чоловіка, який готовий вічно захоплюватися її красою. Поети з задоволенням писали вірші про квіти. Саме за допомогою віршів можна коротко і красиво передати всю красу квітів. Усього кілька рядків, кілька точних слів, але як вони відгукуються в душі.

Номер слайду 7

Які дивовижні ці квіти,У кожній чарівність своя. Всі різні, та й що говорити —У квіти закохана я. Дивитись годинами можна. На ніжні пелюстки в росі. Дивує і радує кожна,А щастя дарують усі.

Номер слайду 8

Квіти, квіти... Чарівні квіти,Кольорові, великі й малі... Ви умієте душу зігріти,Бо й самі ви — душа землі.

Номер слайду 9

У студії декоративно-прикладної творчості "Сувенір" учні працюють над творчім проектом "Чарівний світ квітів". Використовуючи декоративні матеріали (бісер, стеклярус) , натуральні матеріали (зерна, крупу) гуртківці створюють декоративні картини на яких зображені чарівні квіти.

Номер слайду 10

Бажаємо натхнення для творчих успіхів та життєвих перемог!

pptx
Додано
23 листопада 2021
Переглядів
373
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку