Творчий проект з технологій для 11 класу на тему "Модний дизайн інтер’єру в 2019 році".

Про матеріал
Творчий проект містить проектування та виготовлення макету жилого приміщення. Мета проекту: засвоєння знань про дизайн як важливу складову проектування, його значення, завдання та вимоги дизайну до формоутворення гармонійного предметного середовища; виховання основ естетичної культури та цікавості до професії дизайнера.
Перегляд файлу

 

Красноградський міжшкільний навчально-виробничий  комбінат

Красноградської  районної  ради

Харківської області

 

 

 

 

МОДНИЙ ДИЗАЙН ІНТЕРЄРУ В 2019 РОЦІ

 

 

 

C:\Users\Boss\Desktop\проект 11 класс\eco-dom_ot_arhitectorov__2.jpg

 

 

                                                                       Виконала: учениця групи 11-4

                                                                                               Бейник Ксенія

                                                        Керівник: Левіна О.Є.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………………………………………….2

1.Обгрунтування проблеми ………………………………………………….6

2.Дослідження еко-дизайну інтер’єру……………………………………….7

3.Розробка технічного завдання……………………………………………...9

3.1. Призначення об’єкта  проектування

3.2. Вимоги до конструкції виробу

3.3. Вимоги до матеріалів

        4. Розробка технічної пропозиції………………………………………….10

                4.1. Аналіз зразків-аналогів

  4.2. Висновок з проведеного аналізу

       5. Ескізне проектування…………………………………………………….12

                5.1. Ескіз

                5.2. Опис зовнішнього вигляду обраного варіанта конструкції

       6. Розробка технічного проекту……………………………………………14

                6.1. Вихідні дані для побудови креслень деталей виробу

                6.2. Створення робочих креслень для виготовлення виробу

       7. Розробка робочої документації…………………………………….........15

                7.1. Технологічна карта на виготовлення виробу

                7.2. Витрати матеріалів. Специфікація виробу

       8. Економічне обґрунтування проекту……………………………………18

                8.1. Розрахунок собівартості виробу

                8.2. Міні-маркетингові дослідження

       9. Розробка реклами виробу……………………………………………….17

ВИСНОВОК……………………………………………………………………..18

ЛІТЕРАТУРА ТА ІНТЕРНЕТ ДЖЕРЕЛА……………………………………..19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВСТУП

 

Екодім - це сучасне житло, створене з натуральних природних матеріалів, наприклад, деревини й черепашнику,  із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій. Котеджі з екологічно чистих матеріалів - це не віяння моди, а свідомий вибір на користь ідеального будинку для життя. Затишок дерев'яного будинку - це насамперед, тепло, свіжість і оптимальна вологість повітря всередині приміщень.

Економний будинок (екобудинок) має той же принцип, що і в активному будинку, тільки не виробляє свою енергію, функціонує аналогічно термосканери: за рахунок щільного ізольованого корпусу, він майже постійно накопичує тепло у вашому  «внутрішньому світі». 

Основною характеристикою будинку, іменованого екобудинок є можливість отримання комфортної температури як взимку, так і влітку без громіздкої опалювальної системи або якого-небудь кондиціонера. 

Екологічний будинок - сьогодні у ряді країн Європи і Америки почав формуватися новий погляд на характер масового житла. Сучасні технології відкрили можливість побудови житла, яке  з одного боку, забезпечувало б людині гідне життя, а з іншого, - кардинально знижувало б їх негативний вплив на навколишнє середовище. Стали з'являтися будинки нового типу, які назвали екологічними, або еко-будинки.
     Екологічний будинок являє собою інтегрально-ефективний індивідуальний або блокований упорядкований будинок з ділянкою землі, який є максимально ресурсозберігаючий,  маловідходний, здоровий і не агресивний по відношенню до природного середовища.  Всіма цими якостями він володіє не тільки як окремо взятий, а й системно - з усіма комунальними та обслуговуючими його виробничими системами, що досягається застосуванням автономних або невеликих колективних  інженерних систем життєзабезпечення та раціональної будівельною конструкцією будинку.
    Прихильники здорового способу життя, різних видів творчого самовираження, відродження ремесел, екологи всіх напрямків знайдуть такий будинок ідеальним.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ОБГРУНТУВАННЯ ПРОБЛЕМИ

Проблема:

        Ми обрали проблему виготовлення екологічного будинку, так як в наш час дуже забруднюється навколишнє середовище, і є досить актуальним будування екологічно чистих будинків, на основі природніх матеріалів та з використанням альтернативної енергії. також, проект містить в собі рекомендації, щодо оформлення дизайну інтер'єра. Так як це досить важливо при розробці ескізу. Саме тому, це є невід'ємною частиною інтер'єру.

    У всі часи, будь-яка господиня велике значення приділяла стилю і дизайну, в якому оформлено її помешкання, адже саме це місце вважається тим єдиним, де кожен з нас може непросто відпочити, але і зарядитися необхідної позитивною енергетикою і зарядом бадьорості.
Якщо сказати кілька слів загалом, щодо всього стилю і дизайну, то більшим попитом і популярністю користуються ідеї різноманітності і багатоликості варіантів обробки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКО-ДИЗАЙНУ ІНТЕР’ЄРУ

 

«Зелений будинок» - це обов'язково здоровий будинок, де зведено до мінімуму застосування хімічних та синтетичних препаратів і матеріалів.

Тому внутрішня обробка приміщення і меблі не містить пластиків, синтетичних і багатокомпонентних матеріалів, які є джерелами шкідливих впливів всередині будинку. Багато інсектицидів та отрутохімікатів також з успіхом замінюються біопрепаратами та старовинними народними засобами.   
     Найкращими будівельними матеріалами для еко-будинку є матеріали біогенного походження - дерево, солома та інші рослинні матеріали, необпалені ґрунтоблоки і т.д.

       Завдяки сучасній  ресурсозберігальній техніці, яка знижує "тиск" на навколишні природні системи, екологічний будинок може гармонійно вписатися в ландшафт. Подібно живій істоті, він влітку запасає енергію, за рахунок якої існує в зимові місяці, і в нього, як і у рослин, є здатність використовувати сонячну енергію.
       Залежність екологічного будинку від природного інфраструктури (сонце, вітер тощо, які не можна відключити) забезпечує його стійкість до техногенних катаклізмів.
      Зважаючи підвищеній технічній озброєності екологічний будинок надає сприятливі умови для заняття творчими видами діяльності. Тут людина може бути сам собі архітектором, дизайнером, будівельником, конструктором, фермером. Для дитини життя в такому будинку може стати, крім іншого, природним технічним і екологічним університетом.

Звичайно ж, для кожно з нас важливим є естетичний смак. У всі часи, будь-яка господиня велике значення приділяла стилю і дизайну, в якому оформлено її помешкання, адже саме це місце вважається тим єдиним, де кожен з нас може непросто відпочити, але і зарядитися необхідної позитивною енергетикою і зарядом бадьорості.

      Якщо сказати кілька слів загалом, щодо всього стилю і дизайну, то більшим попитом і популярністю користуються ідеї різноманітності і багатоликості варіантів обробки. 
     Причому варто відразу сказати, що великий акцент в першу чергу робиться не на широкий і різноманітний вибір будівельних матеріалів, а на великий асортимент відтінків, палітри кольорів і фактури. 
     У 2019 році велика увага приділяється цегляної обробки, пастельних тонів в інтер'єрі, креативним шпалер і чорно-білому поєднанню. Що ж ще цікавого і незвичайного дизайнери пропонують використовувати в інтер'єрі квартири в 2019 році? Яким може бути інтер'єр?

По-перше, одночасне використання яскравих і темних кольорів, різноманітне комбінування звичайних класичних ліній з оригінальними і незвичайними деталями, змішування розкішних, традиційних і екзотичних матеріалів. 
       По-друге, використовувані меблі в інтер'єрі обов'язково повинні бути функціональні, практичні і комфортні.В цьому році, в моді будуть дерев'яні вироби.
       По-третє, використання великої множини дзеркальних елементів, так як завдяки їм можна візуально збільшити маленький простір приміщення.
       По-четверте, , світла в інтер'єрі повинно бути по максимуму.       Як відомо, колір в будь-якому інтер'єрі і приміщенні має досить важливе значення і від нього залежить досить багато. Причому необхідно завжди спочатку визначитися з основним кольором і його допоміжними відтінками, завдяки яким інтер'єр буде виглядати дійсно незвично і оригінально. На яку палітру кольорів в 2019 році, на думку дизайнерів, варто звернути увагу в першу чергу? 
1.Марсал. Цей колір представляє собою глибокий винний відтінок, який чудово поєднується з мілиною, золотом та всіма відтінками сірого кольору. 
2.Золотий колір. Цей відтінок, як стверджують багато дизайнери, як ніколи користується великим попитом і популярністю. Причому не обов'язково робити цей колір провідним, можна, просто розбавити їм інтер'єр, використовуючи елементи декору цього відтінку. 
3.Вся палітра сірого кольору. Варто відзначити, що цей колір краще всього поєднується з іншими відтінками. Наприклад, найбільш оригінальні варіанти створює м'ята, блакитний, рожевий і білий колір. Погодьтеся, в результаті виходить дуже свіжо, стильно, модно і оригінально. 
4.Мармуровий колір, який  може використовуватися як в кольорі, так і фактурі. Стилісти і дизайнери рекомендують в інтер'єрі використовувати різноманітні елементи декору, виконані в цій палітрі. Це може бути маленька скринька, різноманітні тумби. Запитаєте, чому саме цей колір і що він дає? Насамперед, мармуровий відтінок являє собою аристократизм і багатство, тому, якщо ви хочете досягти в своєму інтер'єрі саме цій особливості, то такий відтінок вам просто необхідний.

5.Біла палітра. Погодьтеся, цей колір у всі часи відмінно поєднується і виглядає з будь-яким відтінком і в будь-якому стилі. Сьогодні  існує думка, що кімната, в якій великий акцент зроблений безпосередньо на білий колір виглядає і виглядає дуже велично й пишно. Одним словом, в 2019 році, в моді будуть однотонні, двотонні кольори по всій квартирі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. РОЗРОБКА ТЕХНІЧНОГО ЗАВДАННЯ

Призначення об’єкта проектування

      Макет кімнати відображає зовнішній вигляд об’єкта з дотриманням пропорцій та масштабу, естетичних, технологічних та функціональних вимог, надає повну інформацію про об’ємно просторове рішення проектного виробу.

 

Вимоги до конструкції виробу

      Конструкція повинна бути просторою, економічною, естетичною, оригінальною, функціональною  та сучасною.

 

Вимоги матеріалів

 Матеріали повинні відповідати всім нормам проектування будинку, зокрема: міцними, екологічними, економічними, легкими та повинні добре склеюватися.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. РОЗРОБКА ТЕХНІЧНОЇ ПРОПОЗИЦІЇ

Аналіз зразків-аналогів

Вимоги до об’єкту

Зразок «1

Зразок №2

Зразок №3

Зразок №4

1

Актуальність

Так

Так

Ні

Так

2

Креативність

Так

Ні

Так

Так

3

Відповідність стилю

Так

Так

Ні

Так

4

Цілісність композиції

Так

Так

Так

Так

5

Кольорове рішення

Так

Так

Так

Так

6

Освітлення

Так

Так

Ні

Ні

7

Функціональність

Так

Так

Ні

Так

8

Естетичність

Так

так

Так

Так

9

Економічність

Ні

так

Ні

Так

10

Екологічність

так

Так

Ні

Так

11

Простір

так

Ні

Так

Ні

 

 

Зразок №1

http://img.ukrbio.com/data/articles/img/2841/eco-dom_ot_arhitectorov__2.jpg

Зразок №2

http://img.ukrbio.com/data/articles/img/2841/garnuj_eco_budunok_2.jpg 

Зразок №3

Картинки по запросу будинок

Зразок №4

Houseboat-e1283804564381

 

Висновок з проведеного аналізу

Порівнюючи всі чотири зразки, можна зробити висновок, що найбільш екологічним є  будинок під №1. Звичайно цей будинок потребує більших вкладень ніж інші будинки під №2, №3 та №4, проте він найменше з усіх будинків потребуватиме витрат під час проживання в ньому і буде екологічно чистим.

 

 

 

 

 

  1. ЕСКІЗНЕ ПРОЕКТУВАННЯ

Ескіз

 

C:\Users\Boss\Desktop\M6D40nxINZ8.jpg

 

 

 

 

Опис зовнішнього вигляду

  •                                    макет спальні;
  •                                    стиль: тосканський;
  •                                    зонування: зона відпочинку, зона сну;
  •                                    освітлення: природне, бра над ліжком;
  •                                    кольорове рішення: кімната виконана в двох кольорах, з акцентом інших кольорів;
  •                                    форма: прямокутна;
  •                                    складається з деталей: ліжко, туалетний столик, стільчик, 2 бра над ліжком, шафа-купе, картина;
  •                                    картон повинен добре піддаватися обробці інструментами;
  •                                    габаритні розміри: 0,5 м х 0,3 м х 0,3 м

 

 

 

 

 

 

 

6. РОЗРОБКА ТЕХНІЧНОГО ПРОЕКТУ

Вихідні дані для побудови креслень деталей виробу

Житлова площа: 0,15м²

Довжина: 0,5 м

Ширина:  0,3 м

Висота:  0,3 м

 

Назва

Розміри, мм

Кількість

Матеріал

1.

Ліжко

240 х 135

1 шт.

Фанера

2.

Тюрмо

70 х 200

1 шт.

Фанера

3.

Стільчик

65 х 65

1 шт.

Фанера

4.

Бра над ліжком

25 х 30

2 шт.

фанера

5.

Шафа-купе

300 х 285

1 шт.

Фанера,

папір

6.

Картина

135 х 85

1 шт.

фотопапір

 

Створення робочих креслень для виготовлення виробу

 

C:\Users\Boss\Desktop\Kjv1cC8tkGo.jpg

 

 

 

 

 

 

  1. ВИТРАТИ МАТЕРІАЛІВ

Специфікація виробу

Складові

Кількість

Матеріал

Витрати, см

1.

Стіни

3 шт.

фанера

30 х 90

2.

Підлога

2 шт.

фанера

30 х 30

3.

Меблі:

ліжко

тюрмо

стільчик

шафа купе

4 шт.

1шт.

1шт.

1шт.

1шт.

 

 

фанера

фанера

фанера

фанера

фанера

60 х 90

4.

Бра над ліжком

2 шт

фанера

2,5 х 3

5.

Картина

1шт

фотопапір

13,5 х 8,5

 

Технологічна карта на виготовлення макету

Послідовність виконуваних робіт

Графічне зображення (фото)

Інструменти та матеріали

1.

Виготовлення креслення деталей макетів меблів та оздоблювальних елементів

 

 

 

C:\Users\Boss\Desktop\Gs1Z-zYol_c.jpg

Лінійка, олівець, папір А4, гумка

 

2.

Виготовлення макетів меблів та оздоблення

C:\Users\Boss\Desktop\1kXqs1Op6wg.jpg

Дерево, лінійка, олівець, ткань, нитка, голка

3.

Оформлення стін та підлоги макета жилого приміщення

C:\Users\Boss\Desktop\4ZYCMRUY7sA.jpg

Ножиці, двосторонній скоч, фотопапір

4.

Прикріплення макетів та оздоблювальних елементів до стін та підлоги макета

C:\Users\Boss\Desktop\itX-RR856Gk.jpg

Двосторонній скоч, ножиці, макети меблів

5.

Остаточна обробка макета жилого приміщення

C:\Users\Boss\Desktop\PLwIbEAln7Q.jpg

Макети меблів, картон, папір, клей

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ

Розрахунок собівартості виробу

№, матеріал

Ціна, грн./одн.

Витрати

Вартість, грн

  1.                                Фотопапір

5

4 шт

20

  1.                                фанера

100

0, 6 м²

60

  1.                                скотч

7,5

1шт

7,5

  1.                                двосторонній скотч

9

2 шт

18

всього

105, 5

 

Міні маркетингові дослідження

Наш виріб має собівартість 105 грн. 50 коп., а аналогічний виріб у магазині буде коштувати 300 грн. Отже наш макет є конкурентоспроможним і відповідає наступним вимогам:

  •                                    Практичність;
  •                                    Надійність;
  •                                    Екологічність;
  •                                    Безпечність;
  •                                    Оригінальність.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. РОЗРОБКА РЕКЛАМИ ВИРОБУ

 

Якщо Ви хочете відпочити в екологічно чистому будинку, тоді наша кімната саме для Вас!

Фото макету

C:\Users\Boss\Desktop\7yKpjgCxvEs.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИСНОВОК

У ході роботи над проектом було одержано такі результати:

  1.                                Виготовлено макет екологічної кімнати для відпочинку.
  2.                                Виготовлено макет екологічного будинку за дизайном 2019 року.
  3.                                Визначені основні риси дизайну екологічного будинку.
  •                                    креативність;
  •                                    яскравість;
  •                                    прості форми;
  •                                    свобода простору;
  •                                    функціональність предметів;
  •                                    екологічні матеріали;
  •                                    еко – стиль;
  •                                    прозорий дах.

Під час проектування проведено дослідження в галузі дизайну інтер’єрів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ІНТЕРНЕТ ДЖЕРЕЛА

  1.                                   http://arttechnika.info/korotko-o-risunke/
  2.                                   http://ukrbukva.net/66464-Ekologicheskiiy-dom.html
  3.                                   http://dom.ukrbio.com/ua/articles/943/
  4.                                   http://www.ecohouses.com.ua/ru/
  5.                                   http://ekodom.net.ua/
  6.                                   http://proekty.ua/ua/proekty/individual/
  7.                                   http://kievnovbud.com.ua/ua/2015/09/yak-pobuduvati-ekologichno-bezpechnij-budinok-ekologichne-budivnictvo/
  8.                                   http://nakkkim.edu.ua/instituti/institut-dizajnu-ta-reklami/kafedra-dizajnu-inter-eru-ta-vizualno-informatsijnogo-seredovishcha
  9.                                   http://bo0k.net/index.php?p=achapter&bid=22193&chapter=1
  10.                              http://194.44.152.155/elib/local/sk681187.pdf

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Game Cheeset
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Коберник О.М., Терещук А.І. та інші)
Додано
23 лютого 2019
Переглядів
8386
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку